Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НДК: Новите филми на Уди Алън и Дел Торо

Събитията в Двореца на културата от 11 до 17 декември 2017 г.

Актьорът Стелиан Радев в сцена от спектакъла „Кралят елен“, чиято премиера ще бъде на 16 декември в Театър „Азарян“ от 19 ч. Снимка: Иво Чифлички - НДК: Новите филми на Уди Алън и Дел Торо

Актьорът Стелиан Радев в сцена от спектакъла „Кралят елен“, чиято премиера ще бъде на 16 декември в Театър „Азарян“ от 19 ч. Снимка: Иво Чифлички

Предстоящи събития в НДК
(11– 17 декември)

11 декември, понеделник

„Няма такова шоу“ – спектакълът на Нешка Робева ще се играе в две поредни вечери, на 11 и 12 декември, в зала 1 от 20 ч.

„Голем“ – постановка на Анна Данкова в ДНК от 19,30 ч. Спектакълът осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота.

Книгата „Свидетелство за поезия“ от Чеслав Милош в превод на Богдан Глишев ще бъде представена в клуб „Перото“ от 18,30 ч.

Книгата „С фрак… и потури“ от Георги Джилянов ще бъде представена в зала „42“ от 18,30 часа.

„Дъвка за балончета“, филм на Станислав Тодоров-Роги, с Иван Юруков и Теодора Духовникова – кино „Люмиер Лидл“ от 18,15 ч.

„Възвишение“, филм на Виктор Божинов по романа на Милен Русков, с Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Филип Аврамов,
Васил Михайлов, Параскева Джукелова – кино „Люмиер Лидл“ от 2015 ч.

12 декември, вторник

Открива се Софийският международен панаир на книгата. Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 12 до 17 декември (вторник – неделя) на четири етажа в Националния дворец на културата.

Вижте още: ЧЕТЕМ ГИ, А ПРЕДИ КОЛЕДА И ЩЕ ГИ ВИДИМ

„Възвишение“, филм на Виктор Божинов по романа на Милен Русков, с Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Филип Аврамов,
Васил Михайлов, Параскева Джукелова – кино „Люмиер Лидл“, 18 ч.

„Дъвка за балончета“, филм на Станислав Тодоров-Роги, с Иван Юруков и Теодора Духовникова – кино „Люмиер Лидл“ от 20,30 ч.

13 декември, сряда

Солистите от Болшой театър Мария Александрова и Владислав Лантратов излизат в зала 1 в балетния спектакъл „Лебедово езеро“. Представлението е синтез между класическата балетна постановка и съвременни мултимедийни технологии. Началото е в 20 ч.

Представяне на творчеството на Любен Петков в клуб „Перото“ от 18 ч. Приживе авторът събра в 6 тома своите повести, разкази, пътеписи, детско творчество, пиеси. В изданието са и романите му „Убийство” и „Преображение Господне”.

Дискусията „Поколението Милениум – илюстратори. Трудната среща с българския издател“, организирана от Национален център за книгата, ще се проведе от 16,30 ч. в Мраморното фоайе на Двореца. Дебатът ще бъде съпроводен с изложба на млади български илюстратори.

Документалният филм за театралната постановка на Мариус Куркински „Синята птица“ ще бъде представен в кино „Люмиер Лидл“ от 19 ч.

14 декември, четвъртък

Мюзикълът „Тримата мускетари“ от Максим Дунаевски ще се играе в зала 1 от 19 ч. В спектакъла участват солисти, оркестър, хор и балет на Варненската опера, актьори от Драматичен театър „Стоян Бъчваров” и деца и младежи от Варненската детско-юношеска опера,  диригент е Ганчо Ганчев.

„Случки от моя живот“ по стихове на Валери Петров в клуб „Перото“ от 19 ч., събитието е част от „Поетични вечери в „Перото“.

„Hyster“ – спектакълът на Младен Алексиев, едно от най-новите заглавия в ДНК, е експериментална сценична форма, чиято определяща база е зависима от 40 думи и словосъчетания. Този „списък на тревогите“ получава своя рейтинг в Google News преди всяко изиграване и по този начин определя последователността на сцените. Поради това е малко вероятно едно представление напълно да повтори предишното.

Участват Ана Табакова, Анна Манолова и Васил Читанов. Копродукция на „Тихо пространство“, Фондация „Сидея“ и ДНК.

15 декември, петък

Концертът „20 години „Коледни звезди“ – златните български хитове“ ще бъде посветен на 20-годишнината на коледните поп концерти в зала 1 на НДК. В чест на юбилея на сцената ще излязат Йорданка Христова, Веселин Маринов, Искра Радева, Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Тони Димитрова, Михаил Белчев, Стефан Димитров, група „Сигнал“, балет „Веда Джуниър“ и др. Началото е в 19 ч.

16 декември, събота

Премиера на спектакъла „Кралят елен“ – трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци. Постановката е на младата режисьорка Анастасия Събева, участват актьорите Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Елена Нацариду, Калина Георгиева, Ненчо Костов и Стелиан Радев. Ще се играе в Театър „Азарян“ от 19 ч.

Вижте още: АНАСТАСИЯ СЪБЕВА И РЕЖИСУРАТА КАТО КОМПОЗИЦИЯ НА МОЦАРТ

Книгата „Как спрях да крада“ от Мария Донева ще бъде представена в клуб „Перото“ от 18,30 ч.

17 декември, неделя

„Въртележка“, новият филм на Уди Алън, ще бъде показан в зала 1 от 18 ч.

Вижте още: НОВИЯТ ФИЛМ НА УДИ АЛЪН НЕ Е ПРИЗНАНИЕ, А НЕЩО МНОГО ПО-ВРЕДНО

„Формата на водата“, новият филм на Гийермо дел Торо, ще бъде показан в зала 1 от 20,30 часа.

Концерт на „Стругаре“ в клуб ДНК от 21 ч.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах