Никита Михалков заплашва опоненти с Путин

Руският режисьор смята, че всички са против него и е подложен на цензура

Никита Михалков вече води „Бесогон тв“ онлайн. Снимка: Стопкадър - Никита Михалков заплашва опоненти с Путин

Никита Михалков вече води „Бесогон тв“ онлайн. Снимка: Стопкадър

Никита Михалков се завръща онлайн с „Бесогон тв”. Предаването му бе свалено от ефира на телевизия „Русия 24“. В новото издание на „Бесогон“ режисьорът брои лайкове, спори с опонентите си и търси нови манипулативни теории за облъчване на лековерните.

В последното предаване от 22 май, което вече се излъчва само в интернет, Михалков вади личната си кореспонденция с Владимир Познер, обижда млад свещеник, който спори с него и напада открито личния си приятел, генералния директор на „Московский комсомолец” Павел Гусев, като при това го заплашва – индиректно – с Путин.

Вижте още: НИКИТА МИХАЛКОВ СВАЛЕН ОТ ЕФИРА НА ДЪРЖАВНАТА РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ

Изказването на Гусев, че „не гледа такива предавания, защото те са за „говеда”, води до репликата на Михалков:

Америка за България

„Може някои от 7-те милиона души, които са ме гледали, да са говеда. Ти имаш по-висок статус, повече средства и връзки от тях. Но има и такива, на които едва ли би посмял да кажеш „говедо” в лицето. Има и такъв човек. Ще посмееш ли да му го кажеш? Неее, няма…”.

Михалков напада и Генералната прокуратура на Русия, която следи за появата на фейк новини и препоръчва спиране на сайтове и предавания, които не се съобразяват с истината. Нарича това цензура и твърди, че всеки може да говори каквото си пожелае. Който спори, трябва да приведе доказателства, че това не е истина, твърди Михалков, и се оплаква от цензура.

В края на предаването руският режисьор, а вече водещ и на онлайн програма, се опитва да внуши още конспиративни теории на слушателите си, като напада основно Бил Гейтс, но заедно с него и Световната здравна организация, както и института „Джон Хопкинс”.

Последната му теория е свързана с уж поддържаната от Рокферлер идея за „световно правителство”, доминирано от банковата система, което ще се опита да чипира цялото население на света.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3