Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Никита Михалков заплашва опоненти с Путин

Руският режисьор смята, че всички са против него и е подложен на цензура

Никита Михалков вече води „Бесогон тв“ онлайн. Снимка: Стопкадър - Никита Михалков заплашва опоненти с Путин

Никита Михалков вече води „Бесогон тв“ онлайн. Снимка: Стопкадър

Никита Михалков се завръща онлайн с „Бесогон тв”. Предаването му бе свалено от ефира на телевизия „Русия 24“. В новото издание на „Бесогон“ режисьорът брои лайкове, спори с опонентите си и търси нови манипулативни теории за облъчване на лековерните.

В последното предаване от 22 май, което вече се излъчва само в интернет, Михалков вади личната си кореспонденция с Владимир Познер, обижда млад свещеник, който спори с него и напада открито личния си приятел, генералния директор на „Московский комсомолец” Павел Гусев, като при това го заплашва – индиректно – с Путин.

Вижте още: НИКИТА МИХАЛКОВ СВАЛЕН ОТ ЕФИРА НА ДЪРЖАВНАТА РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ

Изказването на Гусев, че „не гледа такива предавания, защото те са за „говеда”, води до репликата на Михалков:

„Може някои от 7-те милиона души, които са ме гледали, да са говеда. Ти имаш по-висок статус, повече средства и връзки от тях. Но има и такива, на които едва ли би посмял да кажеш „говедо” в лицето. Има и такъв човек. Ще посмееш ли да му го кажеш? Неее, няма…”.

Михалков напада и Генералната прокуратура на Русия, която следи за появата на фейк новини и препоръчва спиране на сайтове и предавания, които не се съобразяват с истината. Нарича това цензура и твърди, че всеки може да говори каквото си пожелае. Който спори, трябва да приведе доказателства, че това не е истина, твърди Михалков, и се оплаква от цензура.

В края на предаването руският режисьор, а вече водещ и на онлайн програма, се опитва да внуши още конспиративни теории на слушателите си, като напада основно Бил Гейтс, но заедно с него и Световната здравна организация, както и института „Джон Хопкинс”.

Последната му теория е свързана с уж поддържаната от Рокферлер идея за „световно правителство”, доминирано от банковата система, което ще се опита да чипира цялото население на света.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах