СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Номинациите за „Златен лъв 2020” нарастват

Още грешки в добавените номинации: „Метаморфози“ на Аристотел

Асоциация „Българска книга“ номинира „Метаморфози“ на Аристотел за „Златен лъв 2020“. - Номинациите за „Златен лъв 2020” нарастват

Асоциация „Българска книга“ номинира „Метаморфози“ на Аристотел за „Златен лъв 2020“.

Допълнен списък с номинации в категорията „издателски проект с най-голяма обществена значимост” изпрати Асоциация „Българска книга” до „Площад Славейков“. Така общо номинираните за няколко часа станаха 34 вместо първоначално обявените 31.

Новите попълнения в съобщението на АБК са:

Издателство „Ерго“ – за „Увлечения“ на Велизар Николов и цялостното последователно представяне на българска поезия

Издателство „Кръг“ – за „Майстора и Маргарита“ на Михаил Булгаков. (Не става ясно за кое от трите издания на „Майстора и Маргарита” на издателство „Кръг” през 2020 г. е номинацията – бел. ред.)

Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ – за „Метаморфози“ на Аристотел (Книгата на Аристотел, издадена през 2020 г. от Университетското издателство, се нарича „Метафизика” – бел. ред.)

Вижте още: НОМИНАЦИИ ЗА ЛИТЕРАТУРНАТА НАГРАДА „ЗЛАТЕН ЛЪВ 2020“

В обновения списък са поправени допуснатите в първия вариант на номинациите грешки, но с някои изключения, които АБК изяснява в писмо до „Площад Славейков”. Според асоциацията, книгата на издателство „Труд” не се предлага публично, защото е „специална поръчка”.

От АБК твърдят, че от поредицата „Албер Камю“ през 2020-а е издадена книгата „Праведните“. В сайта на издателство „Фама” обаче е видно, че книгата е излязла първо през 2017 г., но с друга корица.

Според асоциацията, включени са няколко книги от 2019 г., защото според регламента на наградите „Златен лъв” книгите, които издателствата предлагат, трябва да бъдат изцяло реализирани в България в периода от декември 2019 г. до ноември 2020г. Според сайта на издателство „Жанет 45” обаче „Империята трябва да умре“ от Михаил Зигар е издадена през ноември 2019 г., а „На смелите се прощава“ от Крис Клийв на издателство „ICU” излезе през декември 2020 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg