Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нов български сериал тръгва по Нова – „Ягодова луна“

От сценаристите на „Пътят на честта“ Милена Фучеджиева и Елена Иванова

„Пожарникарите са героите на нашето време и за мен лично - най-големите мъжкари, които съм срещал“, казва Асен Блатечки, когото зрителите ще видят като шефа на Пожарната. Снимка: Нова - Нов български сериал тръгва по Нова – „Ягодова луна“

„Пожарникарите са героите на нашето време и за мен лично - най-големите мъжкари, които съм срещал“, казва Асен Блатечки, когото зрителите ще видят като шефа на Пожарната. Снимка: Нова

„Ягодова луна“ – най-новият български сериал, продуциран от Нова – тръгва напролет.
Драмата с участието на Асен Блатечки, Деян Донков и Стефка Янорова е посветена на пожарникарската професия и поставя темите за чест, дълг, доблест, мъжество и достойнство, посочват от медията. В основата на сюжета е една любовна история.

Продукцията ще пресъздаде автентични ситуации от ежедневието на българските пожарникари – с напрегнати екшън сцени, каскади, експлозии и специални ефекти. За първи път български сериал ще представи толкова голям обем от компютърно генерирани образи, се казва в анонса на Нова за „Ягодова луна“.

Сред лицата на сериала са мнозина известни наши актьори. Водещите персонажи са поверени на Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев, Деян Донков, Стефка Янорова. С ключови роли в продукцията са още Ивайло Захариев, Любомира Башева, Рая Пеева, Невена Бозукова, Ваня Джаферович и други.

Сценарият е на тандема Милена Фучеджиева и Елена Иванова, създали „Пътят на честта“, чийто първи сезон приключи преди дни по Нова със забележителен рейтинг – 36,6% от гледащите телевизия зрители (18 – 49 г.) в този часови пояс. Режисьори на новия сериал са Зоран Петровски, Асен Блатечки и Димитър Гочев.

Защо е наречен „Ягодова луна“, обяснява актрисата Радина Боршош в предаването „Здравей, България“:

„Това е пълнолунието през месец юни, когато се счита, че Луната е обляна в огнен кехлибар. Това е и връзката с нашия сериал – точно тогава се случва едно много важно събитие. Зрителите ще видят и буквално ще усетят стихията на огъня, пожари със спасени човешки животи, но и емоционални пожари, свързани с чувствата и отношенията между героите“.

Актрисата Радина Боршош в сцена от „Ягодова луна“. Снимка: Нова

„Ягодова луна“ проследява историята на млад пожарникар, който въпреки трудностите не се отказва от своя професионален избор, най-общо гласи сюжетът. Огнеборецът ще научи истината за опетненото име на баща си и ще направи всичко по силите си, за да го оневини. На фона на пожари, интриги, смърт и насилие ще се разгърне и една красива любов, която ще бъде отстоявана с цената на всичко.

„Пожарникарите са героите на нашето време и за мен лично – най-големите мъжкари, които съм срещал – казва Асен Блатечки, когото зрителите ще видят като шефа на Пожарната. – Целият екип имахме възможност да се срещнем с тези хора. Те бяха плътно до нас по време на снимачния процес. Може би след този сериал, всички деца ще искат да станат пожарникари, когато пораснат, както беше едно време.“

Сериалът е реализиран в партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи. „Нова Броудкастинг Груп“ благодари за оказаното съдействие на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, старши комисар Веселин Гетов, директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на комисар Тошко Тошев, заместник-директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита нанаселението“ и на комисар Георги Мангараков, директор РДПБЗН – Пловдив. С изключително значение за осъществяването на сериала е сътрудничеството с Първа РСПБЗН – София в лицето на началника комисар Тони Тутунаров, главен инспектор Емил Николов, инспектор Даниел Дамянов, инспектор Валентин Желязков, инспектор Станислав Йорданов и инспектор Ангел Петков. Специален консултант по сценария на епизодите, свързани с пожарни инциденти, е главен инспектор Димитър Бришимов, началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към РДПБЗН – Пловдив.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах