Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Нова екранизация на „Майстора и Маргарита” снимат в Русия

През 2022 г. ще излезе и анимационен сериал по книгата, продуциран от „Тръмп филм къмпани”

Кадър от филма  „Пилат и другите" на Анджей Вайда по романа на Михаил Булгаков (1971) - Нова екранизация на „Майстора и Маргарита” снимат в Русия

Кадър от филма „Пилат и другите" на Анджей Вайда по романа на Михаил Булгаков (1971)

„Воланд” ще се нарича новата киноадаптация на великия роман на Михаил Булгаков „Майстора и Маргарита”, съобщава РИА „Новости”. С екранизацията се е заел режисьорът Михаил Локшин, който едва през миналата година дебютира с историческата романтична комедия „Сребърните кънки”. Снимките на „Воланд” започват през юли, а датата на премиерата се очаква да бъде в края на 2022 г.

Сюжетът ще бъде фокусиран около известен писател, чиито постановки са свалени от репертоарите на всички театри и той се срива от върха на кариерата си. След това се запознава с Маргарита и започва да пише роман за хората от своето обкръжение, живеещи в Москва през 30-те години на миналия век и най-вече за загадъчния Воланд.

Продуцентът Рубен Дишдишян казва, че първоначално проектът е бил разработван с режисьора Николай Лебедев, наричан „руския Хичкок”. Работата по филма спира заради пандемията и след като стартира отново, продуцентите привличат Михаил Локшин, за да потърсят съвсем нова трактовка на класическия роман. Зрителите трябва да очакват изненади, подчертава Дишдишян.

Романът на Булгаков е една от често екранизираните книги. Първата му киноверсия излиза през 1971 г., режисирана от Анджей Вайда. Известно е, че Елдар Рязанов дълго се е опитвал да получи разрешение да работи върху филмирането на „Майстора и Маргарита”, но не го е получил. През 1994 г. Юрий Кара заснема своя версия, която обаче не се появява на екран. През 2005 г. Владимир Бортко прави поредната екранизация.

Според сайта IMDb, през 2022 г. на екран ще излезе и американски анимационен сериал „Майстора и Маргарита”, а една от продуцентските компании, ангажирани в създаването му, е „Тръмп филм къмпани”.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах