Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Опасност от COVID-19 в БНТ

14 дни карантина за всички от екипа на „История.бг“ и семействата им заради участието на Янаки Стоилов

Янаки Стоилов в студиото на „История.бг“ заедно с водещия Георги Ангелов и останалите гости Михаил Неделчев, Константин Тренчев и Георги Пирински. Снимка: Стопкадър от БНТ - Опасност от COVID-19 в БНТ

Янаки Стоилов в студиото на „История.бг“ заедно с водещия Георги Ангелов и останалите гости Михаил Неделчев, Константин Тренчев и Георги Пирински. Снимка: Стопкадър от БНТ

Екипът на „История.бг” е с риск от заразяване с коронавирус заради участието на Янаки Стоилов в ефира на предаването в понеделник, 15 юни, съобщиха за „Площад Славейков” работещи в БНТ.

В живото предаване на 15 юни по темата „Трийсет години от първите демократични избори“ в студиото гостуваха Янаки Стоилов, Михаил Неделчев, Георги Пирински и Константин Тренчев. Водещ беше Георги Ангелов. При проверката за температура на входа гостът от БСП не е показал никакви симптоми, но на следващия ден е приет с диагноза коронавирус в болница.

За това, че Янаки Стоилов е с COVID-19, стана ясно едва днес, когато самият той съобщи пред медиите, че е бил диагностициран и лекуван в болница. Лидерката на БСП Корнелия Нинова е обещала да осигури изследвания за всички присъствали заедно със заразения на заседание на Националния съвет на партията миналата събота. В БСП също не са били уведомени по-рано за заболяването на Стоилов.

По заповед на Емил Кошлуков всички от Студио 1 на БНТ трябва да минат задължителни тестове, които ще бъдат платени от националната телевизия. Освен това те и семействата им ще бъдат карантирани принудително за 14 дни. Заради коронавируса предаването се заснема без публика.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах