Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Отговорът на Том Ханкс на писмо от дете на име Корона

Заедно с писмото, актьорът му изпраща пишеща машина марка „Корона“

Том Ханкс остана две седмици под карантина в Австралия, където се зарази с COVID-19, докато снимаше нов филм. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Отговорът на Том Ханкс на писмо от дете на име Корона

Том Ханкс остана две седмици под карантина в Австралия, където се зарази с COVID-19, докато снимаше нов филм. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Том Ханкс отговори на писмо на австралийско момче на име Корона, след като то написало на актьора, че съучениците му се присмиват заради името му. Заедно с отговора на писмото, Ханкс изпрати на 8-годишното дете и пишеща машина марка „Корона“, съобщава „Гардиън“.

Корона де Ври от Куинсланд решава да пише на актьора, след като разбира, че той и съпругата му Рита Уилсън са две седмици под карантина в Австралия, заразени с COVID-19.

Чух по новините, че вие и съпругата ви сте с коронавирус. Добре ли сте?“, пита детето в писмо, станало публично чрез австралийската телевизия „Канал 7“.

Корона обяснява, че обича името си, но съучениците му започнали да му се подиграват покрай новия коронавирус, заради което се чувствал „тъжен и ядосан“.

В отговора си актьорът нарича детето „приятел“:

„Скъпи приятелю Корона,

Писмото ти накара мен и съпругата ми да се почувстваме прекрасно! Благодаря ти, че си такъв добър приятел – приятелите те карат да се чувстваш добре, когато си тъжен. Въпреки че вече не съм болен, твоето писмо ме накара да се чувствам дори още по-добре. Знаеш ли, ти си единственият човек, когото познавам, който носи името Корона – като слънчевата корона. Реших, че тази пишеща машина ти подхожда. Попитай някой възрастен как работи и я използвай, за да ми пишеш обратно“.

В послеписа на ръка Ханкс отбелязва: „Аз съм твой приятел“ – препратка към една от най-запомнящите се реплики и песни от „Играта на играчките 2“, където актьорът озвучава главният герой Уди.

 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах