Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Партита с болен от COVID-19 организират студенти в Алабама

Който пръв успеел да се разболее, печелел награда

Потвърдените случаи на COVID-19 в Щатите достигнаха почти 2,9 милиона. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Партита с болен от COVID-19 организират студенти в Алабама

Потвърдените случаи на COVID-19 в Щатите достигнаха почти 2,9 милиона. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Празненства със състезания кой пръв ще се разболее от COVID-19 организират млади хора в Таскалуса, щата Алабама, съобщава Си Ен Ен. На събиранията умишлено били канени хора, диагностицирани с COVID-19. Който първи успее да се зарази, печели парична награда. За случаите в град Таскалуса сигнализира пред медиите градският съветник Соня МакКинстри.

Младежите събирали пари в началото на празненствата и накрая ги печелел този, който пръв установи, че е носител на вируса. Съветник МакКинстри твърди, че е разбрала за събитията от органите на реда.

„Първоначално мислехме, че това са някакви слухове. Направихме разследвания и не само лекарските кабинети го потвърждават, но и властите в щата посочиха, че имат същата информация“, разказва пред медиите Ранди Смит, директор на пожарната служба в Таскалуса.

Смит потвърждава, че младежи, за които е известно, че са носители на COVID-19, са присъствали на празненства и събирания с други хора както на територията на града, така и извън него.

Засега остава неясно какъв е броят на младежите, организирали и участвали в опасните партита, и кое учебно заведение посещават студентите. В града се намират големият и известен Университет на Алабама и още няколко колежа. В официално изявление от Университета казват, че са им известни слуховете за ковид-партитата.

„Проведохме задълбочено разследване и въпреки че не успяхме да идентифицираме хора, които може да са участвали в такива дейности, продължаваме да следим информацията, която получаваме, и да образоваме студентите за важните предпазни мерки“, казват от учебното заведение.

Регистрираните с коронавирус в Алабама са повече от 41 хиляди, а потвърдените случаи на COVID-19 в Щатите достигнаха почти 2,9 милиона. Над 130 хиляди са починалите от вируса в страната.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg