Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Първи трейлър на „Добри поличби“ (видео)

Демон и ангел в тандем срещу божествения план за края на света

Демонът Кроули (Дейвид Тенант, вдясно) и ангелът Азирафел (Майкъл Шийн) са почти приятели - нещо неизбежно в тяхното 6-хилядно съвместно съжителство на Земята. - Първи трейлър на „Добри поличби“ (видео)

Демонът Кроули (Дейвид Тенант, вдясно) и ангелът Азирафел (Майкъл Шийн) са почти приятели - нещо неизбежно в тяхното 6-хилядно съвместно съжителство на Земята.

Ангел и демон се съюзяват, за да работят заедно по спасяването на света от Апокалипсиса – какво може да се обърка? Фантастичната каша е забъркана от майсторите на жанра Нийл Геймън и Тери Пратчет в книгата им „Добри поличби: правите и акуратни предсказания на Агнес Нътър, вещица“, чиято екранизация предстои да излезе следващата година. Продуцентската къща „Амазон“ вече пусна първи клип към сериала с шест епизода, продуцент и сценарист е Геймън.

Почти двуминутното видео бе пуснато за пръв път на „Комик кон“ в Ню Йорк в събота.

„Трябва да поговорим… за Армагедон – казва Дейвид Тенант в ролята на демона Кроули. – Няма да е войната, която ще приключи всички войни, ще бъде войната, която ще приключи всичко.“

Демонът Кроули и ангелът Азирафел (Майкъл Шийн) са почти приятели, нещо неизбежно в тяхното 6-хилядно съвместно съжителство на Земята. Двамата ще се наложи да си помагат взаимно в тъмната комедия на Геймън и Пратчет от 1990 година. Действието се развива в съвременна Великобритания, а Кроули, който би следвало да е един от инициаторите на Апокалипсиса, всъщност се притеснява, че действията, които той и Азирафел предприемат, може и да не са достатъчни, за да се предотврати „края на времената“.

Геймън, Тенант и Шийн присъстваха на „Комик кон“ в Ню Йорк заедно с режисьора Дъглас Маккинън, там бяха още Джон Хам („Момчетата от Медисън авеню“, „Черно огледало“) и Миранда Ричардсън („Фантомът от операта“, „Младата Виктория“, „Слийпи холоу“) от актьорите.

„Голям фен съм на книгите. И животът направи така, че изпрати Нийл на пътя ми – коментира Хам на панела на „Добри поличби“, цитиран от „Варайъти“. – Имах шанс да срещна Нийл в социална обстановка и се заговорихме. Минаха няколко години и получих мейл от Нийл, докато снимах филм в Атланта. В него пишеше: „Ще правим „Добри поличби“ и има роля, която всъщност я няма в книгата. Ще помислиш ли?“. Аз просто отвърнах: „Да! Не ме интересува каква е ролята. Знам само, че ще е страхотно.“

Но освен от „Добри поличби“, публиката прояви голям интерес към вероятността Хам да бъде следващият Батман. Попитан дали се вълнува от този шанс, Хам не даде конкретен отговор, а Геймън се пошегува, че първото правило, когато играеш Батман, е да не отговаряш на въпроси за Батман.

Вижте още: НИЙЛ ГЕЙМЪН ПОДПИСА С „АМАЗОН“

https://youtu.be/2ZSXlNRRoGU

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90