VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Патриотична уртикария

Попитан къде в Европарламента ще пуши, Андрей Слабаков заяви: „Където си искам”. Снимка: Стопкадър от Нова тв - Патриотична уртикария

Попитан къде в Европарламента ще пуши, Андрей Слабаков заяви: „Където си искам”. Снимка: Стопкадър от Нова тв

Андрей Слабаков гостува в „Здравей, България“ по Нова като кандидат за евродепутат от листата на ВМРО.

– Какви са вашите идеи? – питат го водещите.

– Родителите, които не изпращат децата си на училище, да бъдат вкарани в затвора – отговаря новоизпеченият политик.

– А после кой ще ги води на училище? – продължават водещите.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Звучи като виц, но пък кандидатурата на Слабаков също прилича на някаква тъпа шега — от тези, с които управляващите, че и опозицията, ни заливат всеки ден.

Кратка биографична справка за кандидат-евродепутата: режисьор (до преди 10 години), актьор (във филма „Турнирът“ изигра блестящо „пушещ убиец“), рекламно лице на матраци, автор на готварска книга, риалити звезда, капитан на отбор от тв състезание… А също и човек, който обича България, обича да се показва и да пуши, където си иска, а мрази: циганите, хомосексуалните, феминизма, Истанбулската конвенция, да му казват къде да пуши и прочие европейски ценности.

Освен това Слабаков е и автор на крилатата фраза „Аман от п***расти, рецидивисти, цигани и непушачи!“, прозвучала преди по-малко от година отново от сутрешния екран на Нова. Не знам как тогава пропусна да вкара във вражеския кюп веганите и либералите, но очевидно Красимир Каракачанов го е чул, оценил е патриотичния политически потенциал на Слабаковите послания и си е набелязал името на автора им за евроизборите.

Днес пред камерите на Нова Слабаков посочи една от главните причини да се хвърли в европолитиката – отегчението си от „политкоректното мърморене“, което му е докарало уртикария и обяви, че „няма да им цепи басма на европейците“. Водещите отново се опитаха да го объркат с въпрос къде в Европарламента ще пуши, но Слабаков ги постави на мястото им с „Където си искам”.

„Листата е готина, вътре има много свестни хора“, продължи да се шегува гостът, и прогнозира, че напук на социологическите проучвания всичките 17 кандидати от ВМРО ще станат евродепутати.

Накрая Слабаков, наречен от колегата си от ВМРО Александър Сиди „изключително любим не само на мен и на вас, но и на всички български граждани“, обеща, когато го изберат, да ходи редовно на работа. За щастие на европарламента, едва ли ще му наложи. Българският избирател може да повтаря редовно някои грешки, но на Слабаков едва ли ще му цепи басма.

Вижте още: НОВА, ДОКОГА ЩЕ КАНИТЕ СЛАБАКОВ?

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg