Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Патриотичният певец Шаман бил „руският посланик на Ванга” (видео)

Върховният шаман на Русия обещава, че Америка ще моли Русия за помощ доброволно

Ванга предрекла, че „в Русия ще се появи бял шаман, който ще повдига патриотичния дух на населението” и според някои предположения е провидяла светлите коси и типично руското излъчване на Шаман. Снимка: Стопкадър от видеото - Патриотичният певец Шаман бил „руският посланик на Ванга” (видео)

Ванга предрекла, че „в Русия ще се появи бял шаман, който ще повдига патриотичния дух на населението” и според някои предположения е провидяла светлите коси и типично руското излъчване на Шаман. Снимка: Стопкадър от видеото

Езотерика и свръхестествени предсказания включиха руските тв пропагандатори, за да повдигнат духа на нацията след мобилизацията, разказва „Новая газета. Европа”.

В подборката от няколко впечатляващи шоу програми от последните дни на първо място медията е поставила ток-шоуто „Малахов”, в което е бил честван Върховният шаман на Русия. Носителят на тази екзотична титла е бил избран на конгрес на цялото шаманско общество за мандат от 5 години през 2018 г. и скоро ще напусне поста си. Кара-Оол Допчун-Оол от град Кизила обаче не вижда кой може да го замести. Това се е опитал да докаже в шоуто, в което е направил и някои върховни шамански предсказания. Шаманът е излязъл пред камерите в пълни шамански одежди – шапка с рога, костюм, накичен с метални изображения на птици и зверове, с ритуален барабан и ритуална меча лапа, с ноктите на която е „почистил” водещия Андрей Малахов.

Посредникът между света на духовете и света на хората е бил добре подкован политически. Предсказанието му е било свързано точно с международната политическа обстановка: „никой няма да победи Русия в спецоперацията. Русия ще побеждава винаги. В Украйна ще живеят украинци, но всички нацисти ще бъдат премахнати. Ще има свободна Украйна. А Русия ще помага за възраждането на хубавия нов живот. Тези, ето тези страни (шаманът посочил картата на света) не могат да живеят без Русия. Защото Русия е донор. Така че ще има дружба. Америка ще помоли Русия за помощ. Доброволно.”

Няколко дни по-късно в същото шоу отново гостувал Шаман. Този път обаче не окултно лице, а младият певец Шаман, чиято свръхпатриотична и провоенна песен „Аз съм руснак” стана най-слушаната през последните месеци в Русия. Начинът, по който телевизионните и политическите власти налагат Шаман като новия „глас на Русия”, напомня социалистическите времена, когато беше посочвано кой трябва да бъде слушан и кой не. Самият певец се наслаждава на ролята си на патриотичен глас и подчертава, че навсякъде го преследват собствените му песни – сценарий, за който очевидно се е подготвил, съдейки по края на видеото към песента му, в който е показано как афроамериканци в скъп кабриолет  и дори извънземни с чувство за ритъм слушат парчето му.

Но интересното в гостуването се случва, когато водещият Малахов обявява Шаман за „руския посланик на Ванга”. Българската пророчица е особено тачена в Русия, където непрекъснато излизат публикации за нейните предсказания, в които обикновено Русия е световен лидер. Според Малахов, гледачката от Петрич преди много години е предрекла, че „в Русия ще се появи бял шаман, който ще повдига патриотичния дух на населението”. Според Малахов тя е имала предвид точно певеца, нарекъл се с това име и е провидяла светлите му коси и типично руския му вид.

„Новая газета. Европа” разказва и за още подобни прояви в различни шоу програми, като подаръка, връчен от водещия Борис Корчевников на госта му, писателя Александър Проханов, когото нарича „певец на бойните полета”. В студиото Корчевников е връчил на Проханов модел на военната установка „Топол М” с думите:

„Споменавали сте, че в детството си сте виждали тополи през прозореца. Явно тополата е вашето тотемно дърво”.

Проханов, галейки малката военна играчка, нежно шептял „хубавичка, миличка, симпатичничка” и поставил финал на разговора с думите:

„Един ден това страшно оръжие ще прорасне със зелени клони и пак ще се превърне в благоуханна московска топола”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС