POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Петър Волгин: Одобрявам повреждането на крана пред НДК

Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София, твърди журналистът от БНР

В неделя рано сутринта, след 3 ч., пламна кранът за демонтажа на паметника пред НДК. Снимка: Манол Глишев - Петър Волгин: Одобрявам повреждането на крана пред НДК

В неделя рано сутринта, след 3 ч., пламна кранът за демонтажа на паметника пред НДК. Снимка: Манол Глишев

Журналистът от БНР Петър Волгин одобрява повреждането на крана, пламнал в ранните часове в неделя край паметника пред НДК. Машината, с която миналата седмица бяха демонтирани почти всички пластики от монумента „1300 години България“, е трайно увредена.

От МВР-София потвърдиха, че инцидентът е умишлен и работят по изясняване на обстоятелствата около палежа и разкриването на извършителите. Иззети са записи от камерите в района.

„Напълно одобрявам повреждането на крана, който трябваше да демонтира паметника при НДК – написа Волгин във Фейсбук. – Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София. Одобрявам и радикалните действия на протестиращите в Хамбург. Легитимна съпротива срещу капиталистическата система. Колкото повеч такива действия, толкова по-голям шанс за разбиване на статуквото.“

От „Софинвест“, изпълнители на демонтажа, съобщиха, че работата ще се забави със седмица. Междувременно за вторник е насрочен нов протест срещу разглобяването на монумента.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg