Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Почина Киселата котка

Тъжната вест съобщиха стопаните ѝ с думите: Тя помогна на много хора да се усмихнат

Собствениците на Киселата котка използваха физиономията ѝ за успешен бизнес с всякакви стоки. - Почина Киселата котка

Собствениците на Киселата котка използваха физиономията ѝ за успешен бизнес с всякакви стоки.

Киселата котка, домашният любимец, превърнал се в интернет сензация, почина на 7-годишна възраст. Домашният любимец си отиде на 14 май, вследствие на усложнение от скорошна инфекция на уринарния тракт, съобщават стопаните ѝ в Туитър, цитирани от „Ню Йорк Таймс“.

Сос Тардар (вдъхновено от сос тартар), както всъщност е истинското име на Киселата котка от Аризона, е „помогнала на много хора да се усмихнат“, пишат собствениците ѝ под публикацията с траурната вест.

Тардар става известна през 2012 г., когато снимки на киселата ѝ физиономия се разпростират изключително бързо в социалните мрежи, слагайки началото на нова тенденция при миймовете. Може би най-популярното сред тях е: „Веднъж се забавлявах. Беше ужасно“. Физиономията на животното дори стана „Мийм на годината“ на наградите „Уеби“ през 2013 г., когато успя да се пребори с други вайръл тенденции като „Гангнам стайл“ и „Харлем шейк“.

Собственичката ѝ, Табита Бундесен, обяснява, че перманентно киселото лице се дължи на котешки хипофизарен нанизъм. Котката е от смесена порода, но семейството ѝ не е сигурно точно какви породи влизат в генетиката му. Тя успява да превърне интернет интереса към любимеца си в маркетинг стратегия, създавайки успешен бизнес с всякакви стоки с физиономията на Тардар.

Популярността на котката нараства до там, че се снима в главната роля в коледния филм „Най-лошата Коледа на Киселата котка“, появи се на корица на „Ню Йорк Таймс“, а книгата ѝ стигна до 7 място в класацията на вестника за бестселъри.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90