Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Полковник от Сухопътни войски – зам.-директор в Софийска филхармония

Вместо в запаса Гошо Мерджанов влезе в елитарната култура

Полковник Гошо Мерджанов (вдясно) с военния аташе на Кралство Швеция подполковник Пер Алриксон. - Полковник от Сухопътни войски – зам.-директор в Софийска филхармония

Полковник Гошо Мерджанов (вдясно) с военния аташе на Кралство Швеция подполковник Пер Алриксон.

Полковник зае ръководна длъжност в Софийска филхармония. Името му е Гошо Мерджанов и е бивш заместник-началник щаб на Сухопътни войски. Той ще бъде част от щаба, пардон – от екипа на новия директор на филхармонията Найден Тодоров, научи „Площад Славейков“ от самия диригент.

Мерджанов се е пенсионирал от Военното министерство през декември 2015-а и ето че около година по-късно вече е на пост в Министерство на културата. Поканата за командната длъжност във Филхармонията дошла не от Тодоров, а от вече бившата и.д. директор на Филхармонията Светлина Терзиева. Дни преди сражението (конкурса) за ръководител на симфоничния оркестър, в който участва и цигуларката, тя го назначила за зам.-директор на музикалната институция, неизвестно с какви стратегически цели.

Дали Найден Тодоров ще задържи полковник Мерджанов в състава на Филхармонията, отговора очаквайте в интервю на диригента пред „Площад Славейков“.

 

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС