Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Потъването на Созопол“ – най-добър филм в Ню Йорк

Българският филм бе номиниран в още 6 категории

Деян Донков е в главната роля на „Потъването на Созопол“. - „Потъването на Созопол“ – най-добър филм в Ню Йорк

Деян Донков е в главната роля на „Потъването на Созопол“.

Българският филм „Потъването на Созопол“ е отличен като най-добър чуждестранен игрален филм на фестивала в Ню Йорк. Лентата на режисьора Костадин Бонев бе номинирана в още шест категории. Награждаването се проведе на специална церемония в американския град в четвъртък вечер.

В категорията за най-добър филм нашата продукция се състезаваше срещу британския „Зима“ и новозеландския „Как да убиеш жена си“.

„Потъването на Созопол“ се състезаваше още за режисурата на Костадин Бонев, за главна мъжка роля – Деян Донков, за главна женска роля – Снежина Петрова, за второстепенна мъжка и женска роля – Стефан Вълдобрев и Светлана Янчева, както и за операторско майсторство – Константин Занков.

Британският „Зима“ си тръгна без най-важното отличие, но с други три – за най-добра чуждестранна драма и за режисура – на Хейди Грийнсмит. Томи Фланаган пък бе удостоен с приза на водеща мъжка роля във филма.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС