Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пожелавам ви път, подобен на моя!

Тайната среща на Стефан Данаилов с всичките му студенти заедно с децата им

"Скъпи мои, обичани, наздраве! Радостен съм! Абе много съм радостен! Бях щастлив с вас", каза на студентите си Стефан Данаилов. - Пожелавам ви път, подобен на моя!

"Скъпи мои, обичани, наздраве! Радостен съм! Абе много съм радостен! Бях щастлив с вас", каза на студентите си Стефан Данаилов.

Стефан Данаилов събра студентите от всичките си класове в НАТФИЗ заедно с децата им на вечеря. Актьори от 7 випуска се подредиха за вълнуваща снимка заедно със своя Мастер в неделя пред Народния театър, където много от тях през годините са играли рамо до рамо със своя ментор. Преди Коледа някои думи се изтъркват от употреба, но „тайната“ среща на Ламбо с няколко поколения актьори, които е възпитал, и децата, които те са отгледали, е чудо, което е в състояние да докосне и най-коравосърдечния зрител. А снимката, която запечатаха малцина медии на стълбите на Народния театър, без преувеличение може да бъде наречена „Любов“.

Събрани на едно място, звездите на Данаилов и техните наследници се оказаха толкова много, че могат да напълнят трупите на два или три театъра, та дори и цялото българско кино. Ако и децата им поемат в същата посока, на Ламбо може да му се признае, че е поставил началото на знаменита школа на родната сцена. Колкото и да са много студентите му, в неделя вечерта Данаилов успя да побере всички в един столичен ресторант – Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Стефка Янорова, Валери Йорданов, Антоанета Добрева, Ваня Щерева, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Александър Кадиев, Дарин и Деян Ангелови, Влади Въргала, Август Попов, Башар Рахал…

“Я да видя какво става! Всички да седнат. Виждам празни чаши. Сипете си. Чувате ли ме?, – каза вече в заведението актьорът, който на 9 декември навърши 72.

“Както винаги, Мастер”, отвърна му хор от над 150 гласове в ресторанта, разказва в репортаж „24 часа“.

“Следя какво се случва с вас на сцената, но винаги съм искал да знам какво се случва и във вашия личен живот. Бая деца се народиха…, – каза Стефан Данаилов. – Май работата отива на рев. Защото това е половината от моя живот…“

“Бях щастлив с вас. Сякаш оня ден беше 1988 г. (бел. ред. – първият му випуск), а сега е 2014-а, – продължи Ламбо. – Позволих си подло да черпя от вашата енергия, да се чувствам млад като вас. Първо отношението ми с вас беше младежко, после чичовско, а сега – дядовско. Мнозина от вас ми се сърдят, че не ходя да ги гледам на сцената. Признавам, не го правя. Опитах се. После започнах да мърморя като дърта учителка Затова не ми се сърдете, че не ви гледам.

Студентите на Стефан Данаилов вече могат да напълнят трупите на 2-3 театъра и цялото българско кино.

Студентите на Стефан Данаилов вече могат да напълнят трупите на 2-3 театъра и цялото българско кино.

Но знаете ли, че през последната година ми се наложи да си поседя повече вкъщи. Леле, толкова есемеси не съм пращал в живота си! Владо (бел. ред. – обръща се към Влади Въргала), що есемеси съм пратил за тебе! Гледах ви в реклами, в реалити шоута, в сериали. Вие сте чудесни, вие сте универсални. Част от вас, смело мога да го кажа, сега са стожери на българския театър и кино. Желая ви звезден път, какъвто беше моят. Вие сте моята гордост!”

Стефан Данаилов решил да подари по един малък подарък на всички деца на своите студенти и избрал шоколадови мечета – шега с някои звезди, наричани „мечки в театъра“: “Нека сега нашите деца да получат по едно златно мече от дядо си Ламбо Мечката“.

“Скъпи мои, обичани, наздраве! Радостен съм! Абе много съм радостен! Да се повеселим. Има водка. Тези, които имат тази вечер представления, по-разумно с нея. Моля, пуснете по-младежка музика!“, нареди професорът.

Към партито се присъединиха още колеги.

Към партито се присъединиха още актьори.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90