Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Приключенията на Джеф Бриджис и дъщеря му излизат в книга

Актьорът сам е нарисувал илюстрациите към историите, написани от Изабел Бриджис (видео)

Джеф и Изабела Бриджис. Снимка: Стопкадър от трейлъра - Приключенията на Джеф Бриджис и дъщеря му излизат в книга

Джеф и Изабела Бриджис. Снимка: Стопкадър от трейлъра

Джеф Бриджис ще издаде детската илюстрована книга „Daddy Daughter Day“ (Ден на бащата и дъщерята), официално обяви самият той в Ютюб-трейлър. Актьорът е нарисувал картинките, а текстът е от дъщеря му. Книгата е вдъхновена от личните преживявания на Изабел Бриджис от детството ѝ.

Идеята за книжката е на Изабел, вдъхновена от моментите, прекарани с баща ѝ. За предложението си към актьора тя разказва:

Казах му: „[„Daddy Daughter Day“] ще бъде за нас, за това как прекарваме един ден в приключения така, както когато бях малко момиче. Имахме толкова много приключения, когато бях дете, и много от тях са в тази книга“.

Изабел Бриджис, която по професия е лайф коуч и помага на жени, които се подготвят за майчинство, твърди, че пет години е обмисляла идеята за книгата:

„Когато най-накрая я споделих с баща си, той веднага ме подкрепи и се съгласи да направи илюстрациите“.

„Daddy Daughter Day“ даде на скъпата ми дъщеря и на мен причина да прекараме време заедно и да изживеем едно приключение”, казва актьорът.

Джеф Бриджис не за първи път издава книга. През 2003 г. той публикува „Pictures: Photographs by Jeff Bridges“ (Картини: Фотографии от Джеф Бриджис), където представя свои аматьорски снимки. А през 2013-а издава „The Dude and the Zen Master“ (Пича и дзен учителят) в съавторство с духовния учител Бърни Гласман, в която двамата разглеждат паралелите между Пича от „Големия Лебовски“ и дзен будизма. „Daddy Daughter Day“ е дебютът на Бриджис в детската литература.

„Daddy Daughter Day“ излиза на 6 октомври 2020 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90