Приключенията на Джеф Бриджис и дъщеря му излизат в книга

Актьорът сам е нарисувал илюстрациите към историите, написани от Изабел Бриджис (видео)

Джеф и Изабела Бриджис. Снимка: Стопкадър от трейлъра - Приключенията на Джеф Бриджис и дъщеря му излизат в книга

Джеф и Изабела Бриджис. Снимка: Стопкадър от трейлъра

Джеф Бриджис ще издаде детската илюстрована книга „Daddy Daughter Day“ (Ден на бащата и дъщерята), официално обяви самият той в Ютюб-трейлър. Актьорът е нарисувал картинките, а текстът е от дъщеря му. Книгата е вдъхновена от личните преживявания на Изабел Бриджис от детството ѝ.

Идеята за книжката е на Изабел, вдъхновена от моментите, прекарани с баща ѝ. За предложението си към актьора тя разказва:

Казах му: „[„Daddy Daughter Day“] ще бъде за нас, за това как прекарваме един ден в приключения така, както когато бях малко момиче. Имахме толкова много приключения, когато бях дете, и много от тях са в тази книга“.

Изабел Бриджис, която по професия е лайф коуч и помага на жени, които се подготвят за майчинство, твърди, че пет години е обмисляла идеята за книгата:

Америка за България

„Когато най-накрая я споделих с баща си, той веднага ме подкрепи и се съгласи да направи илюстрациите“.

„Daddy Daughter Day“ даде на скъпата ми дъщеря и на мен причина да прекараме време заедно и да изживеем едно приключение”, казва актьорът.

Джеф Бриджис не за първи път издава книга. През 2003 г. той публикува „Pictures: Photographs by Jeff Bridges“ (Картини: Фотографии от Джеф Бриджис), където представя свои аматьорски снимки. А през 2013-а издава „The Dude and the Zen Master“ (Пича и дзен учителят) в съавторство с духовния учител Бърни Гласман, в която двамата разглеждат паралелите между Пича от „Големия Лебовски“ и дзен будизма. „Daddy Daughter Day“ е дебютът на Бриджис в детската литература.

„Daddy Daughter Day“ излиза на 6 октомври 2020 г.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3