Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Приключиха снимките на „Аватар 2“

Премиерата на филма остава за 2022 г., въпреки предизвикателствата пред продукцията

Сложността на специалните ефекти на „Аватар 2“ предполага и късната премиерна дата на филма.  - Приключиха снимките на „Аватар 2“

Сложността на специалните ефекти на „Аватар 2“ предполага и късната премиерна дата на филма.

Снимките по „Аватар 2“, продължението на блокбъстъра на Джеймс Камерън, вече са приключили, съобщават от екипа на продукцията, цитирани от сайта „Cinema Blend“. „Аватар“ е планиран като петология, Камерън работеше едновременно по втората и третата част и снимките на третата също вървят към финална фаза.

„В деня, в който пуснем на екран „Аватар 2“, ще започнем да работим по приключването на „Аватар 3“. В момента се намираме насред снимките в Нова Зеландия. Работим по останалото от игралните сцени. 100% сме приключили снимките по „Аватар 2“ и може би 95% по „Аватар 3“, заяви режисьорът в разговор с Арнолд Шварценегер, част от  виртуалното събитие „2020 Austrian World Summit“.

Камерън отбелязва, че се чувства много щастлив от напредването на работата, въпреки предизвикателствата, които срещна продукцията – снимките по продължението на втора и трета част на „Аватар“ започнаха през 2017 г., като се работеше едновременно по игралните сцени и по моушън кепчър частите. До края на 2019 г. моушън кепчър фазата вече е била завършена и за двете заглавия, тогава са започнали и снимките. След това настъпи коронавирусната пандемия и през март 2020 г. продукцията принудително спира. Продължава единствено работата по специалните ефекти. Камерън и продуцентът Джон Ландау са се върнали в Нова Зеландия чак в началото на юни, където трябвало да останат под карантина 14 дни.

Към този момент детайли от сюжета почти липсват. Предварително се знаеше, че Джейк Съли, Нейтири и децата им ще заемат централно място в историята. Джон Ландау намекна, че зрителите ще открият нови места от планетата Пандора. Знае се още, че голяма част от събитията във филма ще се развиват под вода.

Освен Сам Уортингтън и Зоуи Салдана, които отново ще влязат в ролите на Джейк Съли и Нейтири, в актьорския състав на новия филм влизат още Вин Дизел и Кейт Уинслет.

„Аватар 2“ е първото от общо четири продължения, планира се филмът да тръгне по кината на 16 декември 2022 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg