Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Райна Кабаиванска с награда от Софийската опера и балет

Галаконцертът на учениците на Райна Кабаиванска от Международния ѝ майсторски клас, който в момента се провежда в София, ще бъде на 29 септември в Софийската опера. - Райна Кабаиванска с награда от Софийската опера и балет

Галаконцертът на учениците на Райна Кабаиванска от Международния ѝ майсторски клас, който в момента се провежда в София, ще бъде на 29 септември в Софийската опера.

Оперната прима Райна Кабаиванска ще получи най-високото отличие на Софийската опера и балет на 20 септември, когато се открива юбилейният 130-и сезон на институцията. Това ще стане на концерта, посветен на 90 години от рождението на големия български бас Николай Гяуров (1929 – 2004).

На сцената ще излезе американското сопрано Долора Заджик, която си партнира с оперния певец през 1991 г. в „Хованщина“ от Мусоргски в спектакъл в Сан Франциско. Ще участват още Даниела Мадзукато, Цветелина Василева, Калуди Калудов, Макс Рене Козоти и Светозар Рангелов.

Диригент на концерта ще бъде италианецът Елио Бонкомпани.

Междувременно Кабаиванска и Заджик водят майсторските си класове в Софийска опера. Концертът на възпитаниците на американката ще се проведе на 28 септември. Ден по-късно е галата на учениците на Кабаиванска.

Вижте още: РАЙНА КАБАИВАНСКА ОТЛИЧЕНА С „МАРИЯ КАЛАС“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах