Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Роден в България, трети в „Гласът на Франция“

Венсан Винел трогна с таланта и с личната си история милиони пред екраните на риалити шоуто

Венсан Винел не е големият победител в шоуто, но популярността му във Франция е огромна. Снимка: Стопкадър - Роден в България, трети в „Гласът на Франция“

Венсан Винел не е големият победител в шоуто, но популярността му във Франция е огромна. Снимка: Стопкадър

Трето място в „Гласът на Франция“ зае Венсан Винел, роден в България. 20-годишният изпълнител бе сред любимците на милионната публика на риалити шоуто и в крайното класиране получи 23,7% от вота на зрителите. Победител с 32,4% от гласовете стана Лизандро Кукси, съобщава Би Ти Ви. 

Освен с таланта си, 21-годишният Венсан развълнува публиката с личната си история. Той е изоставен като малък в дом за сираци в България, но преди 18 години е осиновен от французи. Като подрастващ също му е било трудно – подиграван от съученици, той напуска училище.

Незрящ по рождение, той притежава изключителен слух и успява да запомни всяка мелодия, която чуе. Иска да учи в консерватория, но няма този шанс заради липсата на преподаватели с умения в работата с незрящи. Затова постъпва в училище за акордьори на пиано, после за радиожурналистика, а от 2015-а свири на пиано за пътниците във фоайето на гара „Сен Лазар“. Тъкмо там е открит от кастинг агент на шоуто „Гласът на Франция“.

На финалната вечер в риалити шоуто Венсан изпълни солово песента „Take On Me“ на „А-ха“, „Yesterday“ в дует с ментора си Мика и „I Play Music“ с Calogero.

https://youtu.be/J92IKNNcd6Q

А ето и изпълнение на победителя Лизандро Кукси:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90