Сериал продължава историята от „Мълчанието на агнетата“

Разказ за събитията след срещата между агент Стърлинг и Ханибал Лектър

Играта на Антъни Хопкинс в „Мълчанието на агнетата“ бе оценена с „Оскар“.  - Сериал продължава историята от „Мълчанието на агнетата“

Играта на Антъни Хопкинс в „Мълчанието на агнетата“ бе оценена с „Оскар“.

Агент Кларис Стърлинг, изиграна блестящо в „Мълчанието на агнетата“ през 1991 г. от Джоди Фостър, ще бъде главният герой в нов сериал, продължение на култовия филм по романа на Томас Харис.

Телевизия Си Би Ес и филмовото студио „Метро Голдуин Майер“, което държи правата върху книгата, сключиха договор за създаването на „Кларис“ – криминална драма за агентката от ФБР, съобщава Си Би Ес. Поредицата ще разкрие личната история на Кларис Стърлинг, докато тя преследва серийни убийци и изнасилвачи. Действието се развива във Вашингтон, което предполага и политически елементи в сериала.

Както първоначално е предвидено от писателя Томас Харис, Кларис израства в Западна Вирджиния до 10-годишна възраст, когато баща ѝ, полицай, е застрелян и убит. Момичето отива да живее във фермата на чичо си в Монтана, но по-късно бяга и попада в сиропиталище. След колежа кандидатства в академията на ФБР. После идва сблъсъкът ѝ с Ханибал Лектър. Но тайните остават неразкрити.

В новия сериал няма да присъства образът на свръхинтелигентния вманиачен психиатър-канибал, изигран блестящо от Антъни Хопкинс.

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

Един от продуцентите на проекта ще бъде Алекс Курцман, познат от множество хитови сериали като „Слийпи Холоу“, „Стар Трек“, „Скорпион“, „Инстинкт“ и „Хавай 5-0“.

Филмът „Мълчанието на агнетата“ през 1991 г. получи пет награди „Оскар“ – за най-добър филм, за главна мъжка и женска роля (Антъни Хопкинс и Джоди Фостър), за режисура (Джонатан Деми) и за най-добър адаптиран сценарий.