Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Сериал продължава историята от „Мълчанието на агнетата“

Разказ за събитията след срещата между агент Стърлинг и Ханибал Лектър

Играта на Антъни Хопкинс в „Мълчанието на агнетата“ бе оценена с „Оскар“.  - Сериал продължава историята от „Мълчанието на агнетата“

Играта на Антъни Хопкинс в „Мълчанието на агнетата“ бе оценена с „Оскар“.

Агент Кларис Стърлинг, изиграна блестящо в „Мълчанието на агнетата“ през 1991 г. от Джоди Фостър, ще бъде главният герой в нов сериал, продължение на култовия филм по романа на Томас Харис.

Телевизия Си Би Ес и филмовото студио „Метро Голдуин Майер“, което държи правата върху книгата, сключиха договор за създаването на „Кларис“ – криминална драма за агентката от ФБР, съобщава Си Би Ес. Поредицата ще разкрие личната история на Кларис Стърлинг, докато тя преследва серийни убийци и изнасилвачи. Действието се развива във Вашингтон, което предполага и политически елементи в сериала.

Както първоначално е предвидено от писателя Томас Харис, Кларис израства в Западна Вирджиния до 10-годишна възраст, когато баща ѝ, полицай, е застрелян и убит. Момичето отива да живее във фермата на чичо си в Монтана, но по-късно бяга и попада в сиропиталище. След колежа кандидатства в академията на ФБР. После идва сблъсъкът ѝ с Ханибал Лектър. Но тайните остават неразкрити.

В новия сериал няма да присъства образът на свръхинтелигентния вманиачен психиатър-канибал, изигран блестящо от Антъни Хопкинс.

Америка за България

Един от продуцентите на проекта ще бъде Алекс Курцман, познат от множество хитови сериали като „Слийпи Холоу“, „Стар Трек“, „Скорпион“, „Инстинкт“ и „Хавай 5-0“.

Филмът „Мълчанието на агнетата“ през 1991 г. получи пет награди „Оскар“ – за най-добър филм, за главна мъжка и женска роля (Антъни Хопкинс и Джоди Фостър), за режисура (Джонатан Деми) и за най-добър адаптиран сценарий.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3