Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Щурм на ИКЕА в Русия, магазините затварят заради войната в Украйна (снимки)

„Затруднения в доставките“ доведоха до спиране на работата им в Русия и Беларус

Хора чакат на опашка да влязат в магазина на ИКЕА в Санкт Петербург. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Щурм на ИКЕА в Русия, магазините затварят заради войната в Украйна (снимки)

Хора чакат на опашка да влязат в магазина на ИКЕА в Санкт Петербург. Снимка: ЕПА/БГНЕС

ИКЕА ще спре временно работа в Русия, обявиха от най-голямата мебелна компания в света. Новината предизвика гигантски наплив на руснаци в последните работни дни на магазините. Шведската фирма преустановява дейност и в Беларус, съюзници на Русия в инвазията в Украйна.

„Опустошителната война в Украйна е човешка трагедия и нашата най-дълбока съпричастност и загриженост е отправена към милионите засегнати – се казва в текст, публикуван от собствениците на „ИКЕА Ingka Group“. – Войната оказва огромно влияние на човечеството, но и допринесе до трудности в доставките и търговските условия, затова компанията ни реши временно да преустанови дейността на ИКЕА в Русия.

Опашки се извиха на касите минути преди края на работното време на магазина. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отделно, Фондацията ИКЕА ще дари 20 млн. евро хуманитарна помощ на организация, която подпомага украинските бежанци от войната.

Вижте още: ЧАСТНИТЕ КОМПАНИИ СЪС САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ, СПИСЪКЪТ ДОТУК

Новината за затварянето на магазините в Русия доведе до гигантски наплив на клиенти. На 3 март във всички 17 магазини в страната се извиха големи опашки, които доведоха до хаос на касите и надпревара за артикулите на компанията.

Магазините са изпразнени от стока. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Опашката в Санкт Петербург. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последните часове на ИКЕА в Санкт Петербург. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах