POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Спектакъл на Явор Гърдев – Културно събитие на 2020 г.

„Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър спечели годишната класация на „Площад Славейков“

Спектакълът „Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър е част от 30-ия юбилеен сезон на Малък градски театър „Зад канала“. Снимка: Стефан Н. Щерев/Зад канала - Спектакъл на Явор Гърдев – Културно събитие на 2020 г.

Спектакълът „Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър е част от 30-ия юбилеен сезон на Малък градски театър „Зад канала“. Снимка: Стефан Н. Щерев/Зад канала

Постановка на Явор Гърдев в Малък градски театър „Зад канала“ бе избран за Културно събитие на 2020 г. от читателите на „Площад Славейков“. „Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър оглави годишната класация за най-вълнуващо събитие през годината – при това в ситуация на пандемия.

Заглавието излезе напред още първата седмица, след като номинациите бяха пуснати за гласуване. През декември „Завръщане у дома“ остана твърдо на първото място и така до 00:00 ч. на 31 декември, когато гласуването приключи, с 33% от вота на читателите.

Вижте още: ПСИХАРИ И ЕЛИТНИ АКТЬОРИ НА СВОБОДА

Второто място с 25% от гласовете зае спектакълът „Поетите и музиката“, представен на фестивала „Опера Оупън“ в Античния театър в Пловдив. На трето място с 15% е Софийската опера и балет с балетния спектакъл „Лебедово езеро“, представен на Панчаревското езеро.

За Некултурно събитие на 2020 г. читателите посочиха отмяната на Международния балетен конкурс във Варна поради липса на пари – с 40% от вота.

Ще припомним, че за да се избегнат манипулации, при гласуването бяхме поставили ограничение – можеше да се посочват до 5 предложения за „Културно събитие на годината“ и 3 за „Некултурно събитие“.

„Площад Славейков“ ще връчи грамотата за „Културно събитие на 2020 г.“ на екипа, създал „Завръщане у дома“ в Театър „Зад канала“, на 26 януари 2021 г.

Честито!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90