Спектакъл на Явор Гърдев – Културно събитие на 2020 г.

„Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър спечели годишната класация на „Площад Славейков“

Спектакълът „Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър е част от 30-ия юбилеен сезон на Малък градски театър „Зад канала“. Снимка: Стефан Н. Щерев/Зад канала - Спектакъл на Явор Гърдев – Културно събитие на 2020 г.

Спектакълът „Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър е част от 30-ия юбилеен сезон на Малък градски театър „Зад канала“. Снимка: Стефан Н. Щерев/Зад канала

Постановка на Явор Гърдев в Малък градски театър „Зад канала“ бе избран за Културно събитие на 2020 г. от читателите на „Площад Славейков“. „Завръщане у дома“ от Харолд Пинтър оглави годишната класация за най-вълнуващо събитие през годината – при това в ситуация на пандемия.

Заглавието излезе напред още първата седмица, след като номинациите бяха пуснати за гласуване. През декември „Завръщане у дома“ остана твърдо на първото място и така до 00:00 ч. на 31 декември, когато гласуването приключи, с 33% от вота на читателите.

Вижте още: ПСИХАРИ И ЕЛИТНИ АКТЬОРИ НА СВОБОДА

Второто място с 25% от гласовете зае спектакълът „Поетите и музиката“, представен на фестивала „Опера Оупън“ в Античния театър в Пловдив. На трето място с 15% е Софийската опера и балет с балетния спектакъл „Лебедово езеро“, представен на Панчаревското езеро.

За Некултурно събитие на 2020 г. читателите посочиха отмяната на Международния балетен конкурс във Варна поради липса на пари – с 40% от вота.

Ще припомним, че за да се избегнат манипулации, при гласуването бяхме поставили ограничение – можеше да се посочват до 5 предложения за „Културно събитие на годината“ и 3 за „Некултурно събитие“.

„Площад Славейков“ ще връчи грамотата за „Културно събитие на 2020 г.“ на екипа, създал „Завръщане у дома“ в Театър „Зад канала“, на 26 януари 2021 г.

Честито!

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах