Споделете снимки от вашата „Ваканция с книга“

Изпратете ни най-хубавите си снимки за конкурса на „Площад Славейков“

Една от най-хубавите снимки, изпратени за конкурса на „Площад Славейков“ през 2019 г. Крапец. Снимка: Моника Гълъбова/Ваканция с книга - Споделете снимки от вашата „Ваканция с книга“

Една от най-хубавите снимки, изпратени за конкурса на „Площад Славейков“ през 2019 г. Крапец. Снимка: Моника Гълъбова/Ваканция с книга

Тази година ваканцията е малко особена, защото идва след карантина. Но очарованието на летните дни е несъмнено по-силно с книга в ръка, независимо дали сте край морския бряг или на терасата у дома.

„Площад Славейков” отново ви кани да се включите във фотоконкурса „Ваканция с книга”, с който миналото лято ни пренасяхте до различни вдъхновяващи кътчета у нас и по света. Скъпи читатели, почувствайте се герои на собствената си сцена. Сътворете драматичен, комичен, епичен кадър с участието на книгата, която четете. Може да включите всичко, което пожелаете – пейзажи от морето, планината или уюта на собствения си дом, приятели и животни, питие, цвете или лунната пътека. Всичко е въпрос на фантазия, а тя се подхранва най-добре от книгите.

Изпращайте ни снимките си на адрес ploshtadslaveikov@gmail.com заедно с кратко (или дълго) описание къде е направен кадърът, защо сте избрали това място за снимката и какво мислите за книгата, която сте включили в композицията. Фотографията трябва да е от 2020 г.

Най-хубавите снимки ще бъдат публикувани в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук. А онези от тях, които получат най-много харесвания, ще попаднат и в сайта – като илюстрация на седмичната рубрика „Топ 10 на Книжен център „Гринуич”. Техните автори ще получат награда – ще ви предложим някои от най-актуалните заглавия на българския книжен пазар, както и чаши с мотото на „Площад Славейков“ „Зона, свободна от чалга”.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Всеки понеделник до края на август ще публикуваме нова селекция с награди, които ще ви предложим. Очакваме вашите снимки!

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3