Споделете снимки от вашата „Ваканция с книга“

Изпратете ни най-хубавите си снимки за конкурса на „Площад Славейков“

Една от най-хубавите снимки, изпратени за конкурса на „Площад Славейков“ през 2019 г. Крапец. Снимка: Моника Гълъбова/Ваканция с книга - Споделете снимки от вашата „Ваканция с книга“

Една от най-хубавите снимки, изпратени за конкурса на „Площад Славейков“ през 2019 г. Крапец. Снимка: Моника Гълъбова/Ваканция с книга

Тази година ваканцията е малко особена, защото идва след карантина. Но очарованието на летните дни е несъмнено по-силно с книга в ръка, независимо дали сте край морския бряг или на терасата у дома.

„Площад Славейков” отново ви кани да се включите във фотоконкурса „Ваканция с книга”, с който миналото лято ни пренасяхте до различни вдъхновяващи кътчета у нас и по света. Скъпи читатели, почувствайте се герои на собствената си сцена. Сътворете драматичен, комичен, епичен кадър с участието на книгата, която четете. Може да включите всичко, което пожелаете – пейзажи от морето, планината или уюта на собствения си дом, приятели и животни, питие, цвете или лунната пътека. Всичко е въпрос на фантазия, а тя се подхранва най-добре от книгите.

Изпращайте ни снимките си на адрес ploshtadslaveikov@gmail.com заедно с кратко (или дълго) описание къде е направен кадърът, защо сте избрали това място за снимката и какво мислите за книгата, която сте включили в композицията. Фотографията трябва да е от 2020 г.

Най-хубавите снимки ще бъдат публикувани в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук. А онези от тях, които получат най-много харесвания, ще попаднат и в сайта – като илюстрация на седмичната рубрика „Топ 10 на Книжен център „Гринуич”. Техните автори ще получат награда – ще ви предложим някои от най-актуалните заглавия на българския книжен пазар, както и чаши с мотото на „Площад Славейков“ „Зона, свободна от чалга”.

Фантастико

Всеки понеделник до края на август ще публикуваме нова селекция с награди, които ще ви предложим. Очакваме вашите снимки!

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах