POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Статуя (без глава) на римски магистрат открита край Петрич (видео)

Фигурата на римски магистрат (без глава) е открита при археологически разкопки на античния град Хераклея Синтика край Петрич. Находката датира от края на III, началото на IV в. Учените предполагат, че статуята изобразява Тиберий Клавдий Бакхий. Екипът, начело с доц. д-р Людмил Вагалински, бе поздравен за откритието от премиера Бойко Борисов с уточнението, че проучванията са финансирани от бюджета. Снимка: Исторически музей Петрич - Статуя (без глава) на римски магистрат открита край Петрич (видео)

Фигурата на римски магистрат (без глава) е открита при археологически разкопки на античния град Хераклея Синтика край Петрич. Находката датира от края на III, началото на IV в. Учените предполагат, че статуята изобразява Тиберий Клавдий Бакхий. Екипът, начело с доц. д-р Людмил Вагалински, бе поздравен за откритието от премиера Бойко Борисов с уточнението, че проучванията са финансирани от бюджета. Снимка: Исторически музей Петрич

Вижте още: КОЙ Е РИМЛЯНИНЪТ ОТ СТАТУЯТА БЕЗ ГЛАВА КРАЙ РУПИТЕ?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90