СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Стоянович: БГ Лувърът не е диамант на пръста на Рашидов

При мен не всичко е мулти

Бившият министър на културата Петър Стоянович е забавил работата по разкопките на Ларгото. - Стоянович: БГ Лувърът не е диамант на пръста на Рашидов

Бившият министър на културата Петър Стоянович е забавил работата по разкопките на Ларгото.

„При мен, за разлика от моя предшественик, не всичко е мулти“, заяви по Би Ти Ви министърът на културата Петър Стоянович, поканен малко преди официалното представяне на Българския Лувър пред медиите.

Цялото интервю на Стоянович бе в отбрана срещу Рашидов. „Основната част от неговите изказвания са неистина. Вчера той излъга в парламента, че се изнасям от Министерството на култура“, каза Стоянович и разясни, че докато отиде в Народното събрание, за да опровергае твърдението, заседанието свършило.

Друга неистина в думите на Рашидов била и, че Българският Лувър бил построен изцяло с европари. Стоянович разкри, че държавата е платила 3,6 млн. лв. за довършване на трите крила на музея, които ще бъдат представени днес. Още 4 млн. лв. сега били гласувани от Министерския съвет за ремонта на южното крило. А официалното откриване на Националния музеен комплекс вероятно ще бъде наесен.

Стоянович заяви, че проектът „Български Лувър“ не е по идея на Рашидов – 7 министри са се сменили, откакто през 1999 г. работата по музея стартирала. „Не съм отричал заслугите му по музея, но това не е диамант на пръста ти, за да се хвалиш с него“, каза гостът.

Министърът каза още, че не е оставил никой от проектите, започнати по времето на Вежди Рашидов в културата, да пропадне.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС