VivaPay

Театър „София“ със спектакли на открито

Теди Москов започва репетиции за нов спектакъл с трупата, премиерата ще бъде на специлно конструирана сцена пред главния вход на театъра

Симона Халачева и Юлиан Рачков са готови за среща с публиката на 14 май. Снимка: Гергана Дамянова/Театър „София“ - Театър „София“ със спектакли на открито

Симона Халачева и Юлиан Рачков са готови за среща с публиката на 14 май. Снимка: Гергана Дамянова/Театър „София“

Дни, след като министърът на здравеопазването разреши на сценичните изкуства да работят на открито, от Театър „София“ обявиха, че са готови да го направят. От 14 май трупата ще играе на своята открита сцена и първото заглавие е „Апетит за череши“ от Агнешка Ошецка.

Представлението е камерно, с участието на двама актьори – Симона Халачева и Юлиян Рачков. Местата за публиката ще бъдат между 40 и 50. От трупата гарантират, че ще бъдат спазени всички изисквания за безопасност както на публиката, така и на участниците в спектакъла.

Скоро ще бъде обявена програмата за откритата сцена до края на май и за юни. Продажбата на билети започва на 13 май на касата на театъра. Входът за откритата сцена е вдясно от главния вход.

От 1 юни трупата ще започне да играе и на специално конструирана сцена пред входа на театъра, където ще приспособи някои от заглавията в актуалния си афиш. Представленията ще бъдат за около 120 зрители. Вече е планирана и първата премиера за тази сцена – „Няма да платим, няма да платим“ от Дарио Фо. Режисьорът Теди Москов започва репетиции с трупата на 19 май.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Започваме да си връщаме усещането за нормален живот. Ще си докажем с публиката един на друг, че сме живи“, коментира директорът на театъра Ириней Константинов пред „Площад Славейков“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg