Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Театър „София“ със спектакли на открито

Теди Москов започва репетиции за нов спектакъл с трупата, премиерата ще бъде на специлно конструирана сцена пред главния вход на театъра

Симона Халачева и Юлиан Рачков са готови за среща с публиката на 14 май. Снимка: Гергана Дамянова/Театър „София“ - Театър „София“ със спектакли на открито

Симона Халачева и Юлиан Рачков са готови за среща с публиката на 14 май. Снимка: Гергана Дамянова/Театър „София“

Дни, след като министърът на здравеопазването разреши на сценичните изкуства да работят на открито, от Театър „София“ обявиха, че са готови да го направят. От 14 май трупата ще играе на своята открита сцена и първото заглавие е „Апетит за череши“ от Агнешка Ошецка.

Представлението е камерно, с участието на двама актьори – Симона Халачева и Юлиян Рачков. Местата за публиката ще бъдат между 40 и 50. От трупата гарантират, че ще бъдат спазени всички изисквания за безопасност както на публиката, така и на участниците в спектакъла.

Скоро ще бъде обявена програмата за откритата сцена до края на май и за юни. Продажбата на билети започва на 13 май на касата на театъра. Входът за откритата сцена е вдясно от главния вход.

От 1 юни трупата ще започне да играе и на специално конструирана сцена пред входа на театъра, където ще приспособи някои от заглавията в актуалния си афиш. Представленията ще бъдат за около 120 зрители. Вече е планирана и първата премиера за тази сцена – „Няма да платим, няма да платим“ от Дарио Фо. Режисьорът Теди Москов започва репетиции с трупата на 19 май.

„Започваме да си връщаме усещането за нормален живот. Ще си докажем с публиката един на друг, че сме живи“, коментира директорът на театъра Ириней Константинов пред „Площад Славейков“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах