Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Том Ханкс и Робин Райт изкуствено подмладени за нов филм

Действието в „Тук“ се развива в продължение на 100 години в една и съща къща (снимки)

Младите персонажи на Том Ханкс и Робин Райт в сцена от „Тук“. Снимка: Focus Features - Том Ханкс и Робин Райт изкуствено подмладени за нов филм

Младите персонажи на Том Ханкс и Робин Райт в сцена от „Тук“. Снимка: Focus Features

Том Ханкс и Робин Райт ще бъдат подмладени с десетилетия за филма „Here“ (Тук), става ясно от първите кадри за продукцията. Проектът ги събира отново с режисьора на „Форест Гъмп“ Робърт Земекис.

Сюжетът на „Тук“, написан от Земекис и Ерик Рот, негов колега от „Форест Гъмп“, е базиран на едноименния графичен роман на Ричард Макгуайър от 2014 г. Действието се развива в продължение на 100 години, а мястото на разказа не се променя нито веднъж. В продължение на 104 минути, колкото трае „Тук“, камерата нито веднъж не напуска пределите на една къща и проследява историите на хората, избрали да създадат дом там.

„Всичко наоколо се променя с изключение на перспективата – казва пред „Венити Феър“ Земекис. – Никога преди не е правено подобно нещо. Има подобни сцени в ранните неми филми, преди да бъде изобретен езикът на монтажа. Като изключим това, рисково начинание е.

Подмладяването е използвано само за част от филма. Снимка: Focus Features

Централната двойка се играе от Ханкс и Райт. Ханкс е Ричард, представител на т. нар. „бумър“ поколение, родено след края на Втората световна война. Райт е Маргарет – тийнейджърка, когато между двамата пламва искра, и по-късно негова съпруга. С комбинация от грим и компютърна технология Ханкс преминава няколко трансформации и зрителите ще го видят като младеж и като 80-годишен старец, пише „Варайъти“.

Действието се развива в един и същи дом. Снимка: Focus Features

Другите персонажи, които живеят в същия дом през годините, са родителите на Ричард (Пол Бетани и Кели Рейли); една двойка на ръба на ХХ век (Мишел Докъри и Гуилям Лий); един изобретател и моделка от 20-те години (Дейвид Фин и Офелия Ловибонд).

Премиерата на „Тук“ е предвидена за 15 ноември. Филмът е на „Сони“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg