Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Тупак Шакур в писмо до Мадона: Ти си бяла и твърде известна за мен

Писмото ще бъде предложено на търг за втори път, след като певицата спря аукциона

Мадона и Тупак Шакур са имали връзка година преди рапърът да бъде убит. Снимката е от профила на певицата в Инстаграм. - Тупак Шакур в писмо до Мадона: Ти си бяла и твърде известна за мен

Мадона и Тупак Шакур са имали връзка година преди рапърът да бъде убит. Снимката е от профила на певицата в Инстаграм.

След дълга юридическа битка, писмо на Тупак Шакур, адресирано до Мадона, ще бъде предложено на търг. Починалият рапър и поппевицата са имали връзка малко преди той да бъде убит, отбелязва Си Ен Ен.

Трите страници, писани на ръка, са пратени от Шакур от затвора през 1995 г., когато той е на 24, а Мадона – над 30. В тях той прекратява връзката им, като посочва като причина цвета на кожата на певицата и нейната известност.

Трябва да ти се извиня. Защото, както ти каза, не бях приятелят, който знам, че съм способен да бъда. Не защото съм лош или защото ти не бе достойна, но с риск да прозвуча прекалено драматично, ефектът на расизма затруднява младият черен мъж да покаже чувствата си към по-възрастна бяла жена“, пише рапърът.

„Моля да разбереш позицията ми на млад човек с ограничен опит, който излиза с широко известен секссимвол“, пише Шакур.

Година по-късно рапърът е убит.

Писмото е част от колекция лични вещи на Мадона, които ще бъдат предложени на търг от „Gotta Have Rock and Roll“ на 17 юли в интернет. Компанията ги придобива от Дарлийн Луц, бивш приятел и консултант на певицата. Сред предметите са още кичури коса и бикини.

През 2017 г. наддаването за писмото достигна 100 хил. долара, но Мадона е поискала незабавна реакция от съда в Ню Йорк и аукционът бе временно прекратен. Пред магистратите тя казва, че звездният ѝ статус „не изключва правото ми да запазя личния си живот, особено по отношение на много лични вещи“. Но съдът в Манхатън преценява, че вещите принадлежат на аукционната къща, което означава, че търгът сега ще бъде проведен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах