Този текст е публикуван преди повече от 1 година

„В един справедлив свят „Роди се звезда“ щеше да обере наградите „Оскар“

Според Шон Пен, филмът на Брадли Купър е „постижение на творец, имал смелостта да се изправи гол и да скочи от ръба на скала“

Филмът „Роди се звезда“ има 8 номинации за „Оскар“. - „В един справедлив свят „Роди се звезда“ щеше да обере наградите „Оскар“

Филмът „Роди се звезда“ има 8 номинации за „Оскар“.

Шон Пен няма намерение да крие колко харесва филма „Роди се звезда“ и неговия режисьор Брадли Купър. Той дори написа личен коментар за сайта „Дедлайн“. 58-годишният актьор е толкова въодушевен от музикалната драма, че я нарича „един от любимите си филми на всички времена“. Филмът на Брадли Купър получи 8 номинации за „Оскар“, сред които и за най-добър филм.

„В един справедлив свят „Роди се звезда“ щеше да обере наградите. Този филм е такъв дар, че хората с ясни умове и чисти сърца не биха могли да го отрекат. „Роди се звезда“ просто е всичко, което трябва да бъде един филм. Ако почитаме нещо, то трябва да е това“, не пести похвалите си носителят на 2 оскара и още три номинации.

„Брадли е звезда. Той е млад… пред него има много възможности. Ако, както подозирам, това е обяснението за резултатите от гласуването за други награди, гласуващите определено са пропуснали главното — пише Шон Пен. – Това не е шансът на Брадли Купър, а техният да оценят дълбочината и стойността на този филм…“

Шон Пен подчертава, че Купър е направил филм-изключение – за съвременни герои с всичките им недостатъци, без да прибягва до политическото злободневие.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Суров филм за любовта и живота, за мечтите и пристрастяванията, който обаче кара нас, неговата публика, да се чувстваме по-малко сами.“

„В тези глупави и увреждащи душата времена — пише Пен — филм като „Роди се звезда“ събира хората без подсладители или търговски похвати. Това е постижение на творец, който е имал смелостта да се изправи гол и да скочи от ръба на отвесна скала, като увлече и целия си екип и едновременно с това ги улови, преди да паднат. Това е триумф.“

Според Пен, заради честната си и вдъхновена игра „без помощта на пушек и огледала“ Купър, Гага и Елиът трябва да получат актьорските оскари.

Актьорът признава, че тази година има номинирани много наистина добри филми и роли, но смята, че има и доста, поддали се на модата произведения, които независимо дали ще спечелят или не, няма да останат в паметта на публиката.

Шот Пен смята, че несравнимите филми в състезанието и неравнопоставеността на рекламните бюджети винаги оставят след наградите на Академията неизбежния „послевкус на алкохола, който повечето от нас трябва да приемат, за да ги понесат“.

Накрая Пен заявява, че за да си спестя потенциалното разочарование, предварително вдига чаша за Брадли Купър и „Роди се звезда“.

„Със сигурност вдигната стъклена чаша е толкова легитимна, колкото позлатен глобус или статуетка на мъж (също позлатена) без пенис. Дай боже тази година тя да има топки!“

Вижте още: ЛЕЙДИ ГАГА БЕЗ ГРИМ, САМО ПО ТАЛАНТ

ПЪЛЕН СПИСЪК НА НОМИНАЦИИТЕ ЗА „ОСКАР 2019“

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3