Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

В памет на Явор Бобев

Режисьорът почина през седмицата. В негова чест БНТ излъчва филма „Спасеният град“

Явор Бобев е автор на  множество документални филми, музикални предавания, портрети на известни личности от сферата на изкуството и културата и публицистични програми.  - В памет на Явор Бобев

Явор Бобев е автор на множество документални филми, музикални предавания, портрети на известни личности от сферата на изкуството и културата и публицистични програми.

Режисьорът Явор Бобев почина през тази седмица на 63-годишна възраст. Свързан повече от трийсет години с Българската национална телевизия, тази вечер (16 януари) от 19 часа обществената медия ще излъчи в негова памет документалния му филм „Спасеният град“, с участието на капитан Васил Вълчанов, Асен Кожухаров, Валентин Златарев, Райна Георгиева.

Явор Бобев е автор на множество документални филми, музикални предавания, портрети на известни личности от сферата на изкуството и културата и публицистични програми.

В началото на демокрацията Бобев направи и първите нашумели телевизионни състезания като „Супершоу Невада”, „Фамилия Топ Шоу”, „Нота бене”.

Режисьорът имаше редица идеи и за различни видове концерти и музикални проекти – „Рок в мавзолея“, Джаз фестивала в Банско, „Уудсток 30 години по-късно“, „Рибите се молят за дъжд“. Явор Бобев събра в поредицата „Живи човешки съкровища“ и българската фолклорна традиция.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90