Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ваканция с книга: първите отличени снимки

Конкурсът продължава до края на август

Крапец. Снимка: Моника Гълъбова - Ваканция с книга: първите отличени снимки

Крапец. Снимка: Моника Гълъбова

Много снимки получихме за малко повече от седмица, откакто обявихме конкурса „Ваканция с книга“ – благодарим за споделените мигове, скъпи читатели! Изпратихте ни кадри от морския бряг, от планини, езера, гори, селски дворове, от площади по света, кафенета… и както се вижда, преживяванията навсякъде са били още по-хубави заради книгите и техните истории, които са пътували заедно с вас.

Очакваме още снимки от вашите ваканции с книги. Конкурсът продължава до края на август. Награди ще получат фотографиите, които съберат най-много лайкове в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук – а най-хубавите ще попаднат и в сайта, в седмичната ни рубрика „Топ 10 на Книжен център „Гринуич”.

Изпращайте ни снимките си на адрес ploshtadslaveikov@gmail.com заедно с кратко (или дълго) описание къде е направен кадърът, защо сте избрали това място за ваканция и с какво ви привлече тази книга.

Наградите тази седмица са книгите „Художник на променливия свят“ от Казуо Ишигуро (изд. „Лабиринт“), „Серотонин“ от Мишел Уелбек (изд. „Факел експрес“), „Кладата на суетата“ от Том Улф (изд. „Лист“), „Юлски разкази“ от Здравка Евтимова („Жанет 45“), „Даяна. Нейната истинска история“ от Андрю Мортън (изд. „Ентусиаст“) и „Градска география“ от Десислава Димитрова и Зорница Христова (изд. „Точица“).

Два билета за прожекция на балетния спектакъл „Ромео и Жулиета“ от „Ковънт Гардън“ вече получи Мария Рускова, тъй като събитието бе в събота, 20 юли.

Вижте още: ПЪРВИТЕ НАГРАДИ ЗА КОНКУРСА „ВАКАНЦИЯ С КНИГА“

Останалите, чиито имена обявяваме тук, могат да си получат наградите от редакцията на „Площад Славейков“, след като се обадят през седмицата на телефон 0885 888 907 между 10 и 18 ч.

В понеделник ще обявим следващите награди от конкурса „Ваканция с книга“.

Ето първите снимки, които ще получат награди от „Площад Славейков“ (включително водещата снимка на тази публикация):

Борисовата градина, София. Снимка: Мария Рускова

Село Ясна поляна, Странджанско. Снимка: Иван В. Петров

Язовир Доспат край Сърница. Снимка: Лиляна Байкушева

Брюксел, бар „A la mort subite“, описан в книгата на снимката. Снимка: Рада Ганкова

Гьокчеада, Турция. Снимка: Незабравка Любова

Подлезът на Ректората, София. Снимка: Едуард Николов

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах