Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Вълшебната тресчица в крайцера „Москва” не опази кораба

Смятали са флагмана за неуязвим заради частицата от Христовия кръст

Новата рисунка на Борис Грох с руския флагман „Москва“, който бе застигнат от  пожеланието на украинския войник от Змийския остров в Черно море.  - Вълшебната тресчица в крайцера „Москва” не опази кораба

Новата рисунка на Борис Грох с руския флагман „Москва“, който бе застигнат от пожеланието на украинския войник от Змийския остров в Черно море.

В потъналия руски крайцер „Москва“ е имало специално поставена частица от Христовия кръст, която е трябвало да го опази, разказва журналистът Александър Невзоров.

В Телеграм канала си той пише:

„С потопяването на гордостта на путинската флота, крайцера „Москва“, е свързана много забавна история. Путинските адмирали бяха абсолютно уверени в неуязвимостта на „Москва“. Точно затова крайцерът навлезе в опасната зона, където можеха да го достигнат украинските ракети. И работата не е свързана със системите за откриване, отразяване, прихващане и пр. Не. Командването на Черноморския флот получи заповед да вярва в чудотворната сила на една глупотевина, която от 2020 г. украсява интериора на крайцера. Това е тресчица, вълшебна магична тресчица, способна да отклонява от кораба ракети и торпедо. Тресчицата е купена за 40 млн. долара, домъкна я и я връчи Степашин. (Сергей Степашин е бивш министър-председател на Русия, бивш директор на ФСБ, генерал-полковник – бел. ред.)

Официалната формулировка звучеше така:

„Християнската реликва – частица от Кръста Господен – ще се съхранява на флагмана на Черноморския флот, ракетния крайцер „Москва“. Това е късче дърво с размер само няколко милиметра. То се намира вътре в метален кръст от ХІХ век, а самият кръст на свой ред е в специален реликварий“.

Тресчицата за 40 милиона долара, както е известно, не проработи и заедно с крайцера се отправи на дъното“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах