Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Волен Сидеров нападна и НАТФИЗ

Депутатът е нахлул в сградата на театралната академия и е обиждал студенти

Преди няколко дни Волен Сидеров се вихреше пред Министерски съвет – и разпитваше полицаи дали в МВР вече наемат само гейове. Снимка: Емил Георгиев, архив - Волен Сидеров нападна и НАТФИЗ

Преди няколко дни Волен Сидеров се вихреше пред Министерски съвет – и разпитваше полицаи дали в МВР вече наемат само гейове. Снимка: Емил Георгиев, архив

И бъдещите театрали и кинаджии паднаха жертва на набезите на депутата Волен Сидеров из центъра на нощна София. В петък вечерта, малко след 20 часа, лидерът на Атака, заедно с колегата си Десислав Чуколов са влезли заедно с още десетина души в сградата на НАТФИЗ, изблъскали са портиера и са се качили на втория етаж, където са се провеждали учебни занятия, съобщава БГНЕС.

Според агенцията националистите са търсили конкретни студенти, които били „нападнали“ Сидеров. Цитиран е и ректорът на академията проф. Любомир Халачев, който разказва, че атакистите са обиждали грубо и наричали с „какви ли не имена“ учащите.

„Дарик“ съобщава, позовавайки се на своя информация, че Сидеров дори е карал студенти да пишат обяснения. Едно от момичетата опитало да заснеме с телефон случващото се, но било блъснато и заплашено. Макар да не е ясно дали все пак някой е успял да направи видеокадри от нападението, със сигурност се знае, че то се е разиграло пред множество свидетели.

„Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ – разказва още Халачев. – Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава.“

Полиция се е отзовала на сигнала за нахлуването, но когато на мястото пристигнали униформени, Сидеров и свитата му си били тръгнали само преди минути. Органите на реда пък се заели със снемане на обяснения от свидетелите на събитието.

Малко по-рано „Дневник“ съобщи, че се е стигнало до словестно спречкване край НАТФИЗ, където Волен Сидеров е опитвал да лепи предизборни плакати върху театрални афиши. Медията публикува и видео, от което се чува как снимащото момиче пита депутата защо лепи агитация върху култура. Той на свой ред отвръща, че тя очевидно е „за“ наркотиците и заявява:

„Това не е културен афиш, това е бездарие. Вие сте бездарници“.

Само преди няколко дни председателят на Атака обсади със свои депутати клек-шоп на „Раковски“, много близо до НАТФИЗ. Тогава се стигна и до пререкания с граждани и полиция. По-рано тази седмица пък на митинг пред Министерски съвет Сидеров се сблъсква отново с униформени, като ги обвини, че искат „да му бръкнат отзад“ (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg