POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Волен Сидеров свободен от имунитета си

Христо Мутафчиев: Нека това бъде знак за нас, гражданите на България, че има механизми за държавност, защитаващи демократичните и правови ценности

„Днес е много хубав ден за българската наркомафия. Със свалянето на имунитета ми тя ми нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина. Посочихме, че в центъра на София се продават свободно наркотици, навсякъде“, каза Сидеров от парламентарната трибуна. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z - Волен Сидеров свободен от имунитета си

„Днес е много хубав ден за българската наркомафия. Със свалянето на имунитета ми тя ми нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина. Посочихме, че в центъра на София се продават свободно наркотици, навсякъде“, каза Сидеров от парламентарната трибуна. Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са освободени от депутатския си имунитет след гласуване днес в парламента. Причината за „неисканата свобода“ от привилегии, дадени им от депутатските им карти, е скандалът пред магазинче в центъра на София преди няколко седмици. Двамата от „Атака“ твърдяха, че в клекшопа се продават наркотици. Главният прокурор Сотир Цацаров е отправил още едно искане за имунитетите на Сидеров и Чуколов – за нахлуването им в НТАФИЗ в изборната нощ на първия тур на местния вот.

„Днес е много хубав ден за българската наркомафия. Със свалянето на имунитета ми тя ми нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина. Посочихме, че в центъра на София се продават свободно наркотици, навсякъде“, каза Сидеров от парламентарната трибуна преди гласуването днес, цитиран от Клуб Z.

Имунитетът на Сидеров бе свален със 144 гласа „за“, 11 против (от „Атака“) и 1 „въздържал се“ (от БСП). За свалянето на имунитета на Чуколов гласуваха 148 депутати, а 11 бяха против.

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите, който се опита да изкара Сидеров от НАТФИЗ, прати до медиите открито писмо, в което поздравява студентите за успеха, „който увенча усилията им след като депутат нееднократно показа докъде би могла да доведе безконтролната демонстрация на сила, власт и манипулативност“.

Вижте пълния текст на писмото на Мутафчиев:

„Поздравявам будните студенти от Националната академия за Театрално и филмово изкуство за успеха, който увенча усилията им след като депутат нееднократно показа докъде би могла да доведе безконтролната демонстрация на сила, власт и манипулативност. Това за младите хора беше тежък житейски урок, но и първият им голям обществен и социален успех на сцената на живота.

Студентите от НАТФИЗ, цялата студентска и артистична общност, както и ние от Съюза на артистите в България заедно застанахме срещу безчинствата, агресията и манипулацията, и доказахме, че те би трябвало да бъдат осъждани, а не закриляни с имунитет от държавата.

Благодарим на цялата общественост, която подкрепи студентите срещу наглостта и насилието!

Резултатът е налице и нека падането на един депутатски имунитет бъде знак за нас, гражданите на България, че има механизми за държавности, защитаващи демократичните и правови ценности.
След справедливото разрешение на този прецедент ние продължаваме да вярваме в здравия разум и отговорност на политиците и народните представители, а и като цяло да се доверяваме на авторитета на институциите при управлението на България….

За да я има България!!!“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg