Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Евровизия“ вече и в Щатите

Музикалният конкурс ще се излъчва по телевизията и зад Океана. Поли Генова пее на втория полуфинал

61-ата Евровизия ще се проведе в Стокхолм от 10 до 14 май. - „Евровизия“ вече и в Щатите

61-ата Евровизия ще се проведе в Стокхолм от 10 до 14 май.

Музикалният конкурс „Евровизия“ ще се гледа за първи път и в Съединените щати. Изпълнителният директор на събитието Йон Ола Санд заяви, че е „изключително щастлив“ от факта, че програмата ще бъде излъчена на живо „на един от най-големите телевизионни пазари“.

61-ото издание на „Евровизия“ ще се проведе в Стокхолм, Швеция, от 10 до 14 май. Двата полуфинала са на 10 и 12-и, а победителят ще бъде избран на 14-и. Именно финалът ще бъде излъчен в Америка.

„Изключително сме щастливи, че американските зрители ще се присъединят към всички онези в Европа, Австралия и Азия и ще преживеят грандиозния финал на най-дълго съществувалия ежегоден телевизионен музикален конкурс“, добави Санд.

Вижте още: ЕВРОВИЗИЯ ЗАБРАНИ ЗНАМЕТО НА ПАЛЕСТИНА

Тазгодишното събитие включва участници от 42 държави. България също е сред тях – и ще бъде представена от Поли Генова с песента If Love Was a Crime. Певицата е разпределена във втория полуфинал, според жребия ще пее 13-а. Страната ни е сред онези държави, които се завръщат на „Евровизия“ след известно отсъствие.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg