Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Журналистът на Путин Владимир Соловьов заплаши целия свят с война

Заплахи и обиди в истеричния финал на четиричасовото му предаване

Владимир Соловьов е един от руските журналисти, които попаднаха под
ударите на санкциите от страна на ЕС, САЩ и Канада. Снимка: Стопкадър - Журналистът на Путин Владимир Соловьов заплаши целия свят с война

Владимир Соловьов е един от руските журналисти, които попаднаха под ударите на санкциите от страна на ЕС, САЩ и Канада. Снимка: Стопкадър

„Украйна е само междинен етап“, заяви в пряк ефир на финала на шоуто си „Соловьов LIVE“ на 14 март Владимир Соловьов, един от най-яростните пропагандатори на путинския режим. Четиричасовата програма е излъчена в Рутюб, руския еквивалент на Ютюб. През цялото време пред него стоеше отворен лаптоп, белязан с новата свастика – знака Z.

Пропагандният „журналист“ и водещ почти в истерия заяви, че „Западът може да свие санкциите си на тръбичка и да си ги напъха в за**ика“. Самият той е обект на санкциите, наложени от ЕС, а преди дни в Италия бяха открити общо четири негови имения, като едно от тях се води на негово име, друго – на името на много възрастната му майка. Италия вече арестува собствеността на Соловьов на нейна територия.

Това обяснява и яростта му, макар в рамките на шоуто тя да беше насочена по-скоро срещу Германия. Водещият заяви, че разрешените от германска страна митинги на украинци, в които се издига лозунгът „Слава на Украйна“ може да доведат до връщането на нацисткия поздрав „Хайл Хитлер“.

Най-съществената част от изказването му обаче беше свързана с огласяването на думите на Путин. Соловьов повтори „изискванията на президента Путин, свързани с НАТО“: връщане в границите допреди 1997 г., ядреното оръжие – само в страните, на които принадлежи. Финалът беше заплашителен:

„Ако мислите, че ще спрем до Украйна – премислете 300 пъти! Напомням ви, че Украйна е само междинен етап в обезпечаването на безопасността на Руската федерация“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах