Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Актьори разхождат кучета и решават кръстословици благотворително

За услугите се наддава онлайн, а средствата ще подкрепят техническите екипи, докато Холивуд е блокиран от стачки

Адам Скот предлага да разходи кучето ви за час, но обещава да го върне в по-добро състояние от препарирания вълк на снимката. Снимка: Личен архив/Инстаграм - Актьори разхождат кучета и решават кръстословици благотворително

Адам Скот предлага да разходи кучето ви за час, но обещава да го върне в по-добро състояние от препарирания вълк на снимката. Снимка: Личен архив/Инстаграм

Актьори предприеха необичайна кампания, за да подкрепят финансово техническите киноспециалисти, останали без работа по време на стачката в Холивуд. Докато актьори и сценаристи настояват за по-добро заплащане пред големите студиа, няколко знаменитости предлагат да разхождат кучето ви, да решават кръстословици или да нарисуват портрет на кучето ви срещу наддаване, съобщава Би Би Си.

Аукционът с нестандартни услуги се провежда онлайн в eBay и ще продължи до 22 септември. Събраните средства ще отидат за здраво осигуряване на киноспециалистите зад кадър. Множество осветители, озвучители и други основни фигури, чиято работа често оставя в сянка за зрителите, не могат да упражняват професията си пълноценно, докато двете гилдии са блокирали редица нови продукции в Холивуд.

В търга се наддава за лични вещи на популярни актьори, реквизити от известни филми и сериали, но и за няколко по-интересни услуги. Адам Скот („Паркове и отдих“, „Големите малки лъжи“) може да разходи кучето ви за час в Лос Анджелис. До момента най-високото предложение е 3050 долара. Актрисата Лена Дънам („Момичета“) е готова да нарисува стенопис в дома ви. До момента услугата е оценена на 5100 долара.

Актрисата Бизи Филипс продава курс по грънчарство в Ню Йорк; Наташа Лион („Матрьошка“) ще отдели 15 минути от времето си, за да ви помогне да решите кръстословица; Боб Оденкърк („Обадете се на Сол“) и колегата му Дейвид Крос ще ви правят компания на вечеря в Ню Йорк или Лос Анджелис (а в случай, че не можете да пътувате до тези градове, ще поръчат от любимия ви ресторант до дома ви и ще се срещнат с вас във видеоразговор); Джон Литгоу, носител на „Еми“, ще нарисува портрет на кучето ви и т.н.

Аукционът е организиран от благотворителната организация „Union Solidarity Coalition“, създадена през май от холивудски сценаристи и режисьори. Идеята ù е да подкрепя финансово членовете на Гилдията на сценаристите в Америка, които стачкуват от май, и на Гилдията на американските актьори, които спряха работата си през юли.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg