Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Андре Рийо с втори концерт у нас и тази година

На 8 и 9 юни излиза на сцената на „Арена Армеец“

2018-а е най-успешната в кариерата на Андре Рийо – концертите му по цял свят, между които и в България, са били аплодирани общо от повече от 700 хил. души. На снимката: Андре Рийо на концерт в Сидни, Австралия - Андре Рийо с втори концерт у нас и тази година

2018-а е най-успешната в кариерата на Андре Рийо – концертите му по цял свят, между които и в България, са били аплодирани общо от повече от 700 хил. души. На снимката: Андре Рийо на концерт в Сидни, Австралия

През 2018 година Андре Рийо излезе за пръв път пред българската публика и два пъти напълни „Арена Армеец“. Аплодираха го общо около 22 хил. зрители. Тази година музикантът отново реши да дойде у нас – на 8 юни. Далеч преди насрочената дата залата се оказа разпродадена – затова Андре Рийо обяви втори концерт – на 9 юни, отново в „Арена Армеец“.  

Той е сред най-аплодираните, атрактивни и продавани артисти в света, с над 500 платинени награди, милиарди гледания в Ютюб и повече от 3,7 млн. последователи във Фейсбук. 2018-а бе най-успешната в кариерата на цигуларя и неговия оркестър „Йохан Щраус“ – на концертите им по цял свят, между които и в България, са присъствали повече от 700 хил. души.

И 2019-а започна силно за музиканта – анонсирайки 100-ия си концерт, който ще се проведе на централния градски площади „Фрайтхоф“ в Маастрихт. От 2005 година всяко лято цигуларят изнася концерти на това място в родния си град. Концертите на открито са сред най-приятните преживявания за един меломан и само през 2018-а Андре Рийо е свирил пред 150 хил. души извън концертните зали.

Тази година холандецът се завръща пред българската публика с нова програма и с обещания за добре познати произведения от класиката и популярни мелодии в изпълнение на добри музиканти, между които е – разбира се – и самият Андре Рийо.

Билетите за втория концерт са вече в продажба онлайн, както и в Билетния център на НДК.

Партньор на концертите на Рийо от българска страна е промоутърската агенция „БГ Саунд Стейдж“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg