Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бащата на Ким Кардашиян: Наричайте ме Кейтлин (снимки)

Брус Дженър вече официално е жена и обяви този факт с фотосесия пред Ани Лейбовиц

Фрагмент от корицата на „Венити феър“ с новото „аз“ на Брус Дженър. - Бащата на Ким Кардашиян: Наричайте ме Кейтлин (снимки)

Фрагмент от корицата на „Венити феър“ с новото „аз“ на Брус Дженър.

Доведеният баща на сестрите Кардашиян Брус Дженър вече официално се казва Кейтлин Дженър. Транссексуалната жена постави и нов рекорд в социалната мрежа Туитър, след като събра над един милион последователи за едва четири часа и „победи“ Барак Обама, който имаше същото постижение, но за пет часа след регистрацията си. Профилът на Дженър се появи в деня, когато списание „Венити Феър“ я публикува на корицата си, посочвайки за пръв път новото ѝ име.

Към момента на писането на този текст последователите на Кейтлин Дженър са вече 1,98 милиона и броят им непрекъснато расте.

„Аз съм толкова щастлива, че след дълга борба ще живея като истинското си „аз“. Добре дошли в света на Кейтлин. Нямам търпение да ви запозная с нея/мен“, гласи описанието в профила.

jennerДосега Кейтлин Дженър бе Брус Дженър – бивш американски лекоатлет и настоящ телевизионер. Близо 24 години той бе женен за Крис Дженър (преди това – Кардашиян) и бе пастрок на дъщерите ѝ. След развода им по-рано през 2015 г. Брус Дженър се появи в телевизионно интервю като транссексуална жена, но продължи да говори за себе си в мъжки род, докато „официалната промяна не бъде факт“. Е, днес тя вече е.

Авторът на корицата на „Венити Феър“ е прочутата фотографка Ани Лейбовиц. В броя, озаглавен „Наричайте ме Кейтлин“, е поместен и обширен неин 22-страничен портрет, в което тя разказва за промяната на пола и реакциите на семейството ѝ. Доведените ѝ дъщери вече изразиха в социалните мрежи подкрепа към баща си.

В списанието се твърди, че операцията е предимно върху лицето – и в придаването на женски черти върху него. Не е била извършена обаче генитална смяна на пола.

„Ако лежах на смъртния си одър, запазила тази тайна и никога не направила нещо за нея, щях да си кажа – ти току-що пропиля целия си живот, така и не се разбра със себе си. Не бих искала нещо такова да стане“, казва вече Кейтлин.

jenner2

jenner3

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg