VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Бойко Борисов за отстраняването на Силвия Великова: Безобразие, главанаци

ГЕРБ няма да дадат пари за реклама на местните избори нито на ПИК, нито на останалите медии, съобщи премиерът

Премиерът Бойко Борисов коментира горещите медийни теми по време на посещението си в Русе, където инспектира инфраструктурни обекти. Снимка: Областна администрация - Русе - Бойко Борисов за отстраняването на Силвия Великова: Безобразие, главанаци

Премиерът Бойко Борисов коментира горещите медийни теми по време на посещението си в Русе, където инспектира инфраструктурни обекти. Снимка: Областна администрация - Русе

Ако не бяха върнали на Силвия Великова съдебния ресор и мястото ѝ на водеща в „Преди всички“, министър-председателят Бойко Борисов се готвел да постави пред парламентарната група на ГЕРБ въпроса за оставката на директора на БНР Светослав Костов. Това заяви пред медиите в Русе премиерът. 

Силвия Великова бе възстановена в „Преди всички“, както и в съдебния ресор, часове след огромното обществено възмущение, предизвикано от новината. Борисов съобщи, че лично се е обадил на Великова, след като научил за отстраняването ѝ.

„Когато научих вчера за свалянето на Силвия Великова, аз ѝ се обадих лично – казва министър-председателят. – Може би от 20 години, още като главен секретар тя ми беше криминална журналистка, отговаряше за МВР. После и като кмет, и като премиер, даже и на празници винаги сме се поздравявали. Вярвам, че тя ще го каже. Когато чух за тази глупост, която са сътворили, обадих се все пак тя да ми потвърди, тя ми каза.

Аз не го познавам директора на БНР и никога не съм го и виждал – освен ако случайно не е застанал до мен. Нито съм казвал или участвал за избора му. Но помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава партиите, тя не се меси. Обаче съм председател на партия, което ме прави и шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор. И ако не оправи това безобразие, днес сутринта, няма да дойда в Русе, а ще отида в парламента и ще поискам парламентарната група да му вземе оставката ли, или да му я поиска.

Америка за България

Какво повече да направя? Главанаци е точната дума. Как могат, и то днес… просто имам чувството, че го правят нарочно. Аз не мога вече да схвана и кой. Защото да правиш такава глупост, в този ден…“

Бойко Борисов коментира и скандала с ПИК и с призива на някои медии партиите да не подкрепят с реклама сайта, публикувал порно снимките на жената до един от кандидатите за кметове на София. Но подчерта, че не може да спре министерствата да им дават пари, защото това ще засегне Би Ти Ви и Нова телевизия.

„На евроизборите ние сме дали на всички медии от партийната субсидия – каза Борисов. – По десет хиляди, по десет хиляди, както и на ПИК. Сега ние не даваме на никой за политическа реклама, това съм разпоредил. Пари ПИК няма да получи от нас за следващите избори, но няма да дадем и на другите медии, защото считам, че много от тях по същия начин прекаляват в много други сфери. В наше право е да не им отпускаме пари за политическа реклама. Точка.“

Вижте още: РЪКОВОДСТВОТО НА БНР ЗА СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА: ЛИПСВА ОБЕКТИВНО ОТРАЗЯВАНЕ НА НЯКОИ ТЕМИ

 ФОРМУЛА ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО В БНР

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg