Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Бойко Борисов за отстраняването на Силвия Великова: Безобразие, главанаци

ГЕРБ няма да дадат пари за реклама на местните избори нито на ПИК, нито на останалите медии, съобщи премиерът

Премиерът Бойко Борисов коментира горещите медийни теми по време на посещението си в Русе, където инспектира инфраструктурни обекти. Снимка: Областна администрация - Русе - Бойко Борисов за отстраняването на Силвия Великова: Безобразие, главанаци

Премиерът Бойко Борисов коментира горещите медийни теми по време на посещението си в Русе, където инспектира инфраструктурни обекти. Снимка: Областна администрация - Русе

Ако не бяха върнали на Силвия Великова съдебния ресор и мястото ѝ на водеща в „Преди всички“, министър-председателят Бойко Борисов се готвел да постави пред парламентарната група на ГЕРБ въпроса за оставката на директора на БНР Светослав Костов. Това заяви пред медиите в Русе премиерът. 

Силвия Великова бе възстановена в „Преди всички“, както и в съдебния ресор, часове след огромното обществено възмущение, предизвикано от новината. Борисов съобщи, че лично се е обадил на Великова, след като научил за отстраняването ѝ.

„Когато научих вчера за свалянето на Силвия Великова, аз ѝ се обадих лично – казва министър-председателят. – Може би от 20 години, още като главен секретар тя ми беше криминална журналистка, отговаряше за МВР. После и като кмет, и като премиер, даже и на празници винаги сме се поздравявали. Вярвам, че тя ще го каже. Когато чух за тази глупост, която са сътворили, обадих се все пак тя да ми потвърди, тя ми каза.

Аз не го познавам директора на БНР и никога не съм го и виждал – освен ако случайно не е застанал до мен. Нито съм казвал или участвал за избора му. Но помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава партиите, тя не се меси. Обаче съм председател на партия, което ме прави и шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор. И ако не оправи това безобразие, днес сутринта, няма да дойда в Русе, а ще отида в парламента и ще поискам парламентарната група да му вземе оставката ли, или да му я поиска.

Какво повече да направя? Главанаци е точната дума. Как могат, и то днес… просто имам чувството, че го правят нарочно. Аз не мога вече да схвана и кой. Защото да правиш такава глупост, в този ден…“

Бойко Борисов коментира и скандала с ПИК и с призива на някои медии партиите да не подкрепят с реклама сайта, публикувал порно снимките на жената до един от кандидатите за кметове на София. Но подчерта, че не може да спре министерствата да им дават пари, защото това ще засегне Би Ти Ви и Нова телевизия.

„На евроизборите ние сме дали на всички медии от партийната субсидия – каза Борисов. – По десет хиляди, по десет хиляди, както и на ПИК. Сега ние не даваме на никой за политическа реклама, това съм разпоредил. Пари ПИК няма да получи от нас за следващите избори, но няма да дадем и на другите медии, защото считам, че много от тях по същия начин прекаляват в много други сфери. В наше право е да не им отпускаме пари за политическа реклама. Точка.“

Вижте още: РЪКОВОДСТВОТО НА БНР ЗА СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА: ЛИПСВА ОБЕКТИВНО ОТРАЗЯВАНЕ НА НЯКОИ ТЕМИ

 ФОРМУЛА ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО В БНР

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах