Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Димитър Кенаров и Георги Господинов в среднощна литературна гала

Български и чужди писатели ще отбележат онлайн 13 години от създаването на Фондация „Елизабет Костова“

Георги Господинов и Димитър Кенаров ще участват в събитията „Hostility & Hospitality“ на Фондация „Елизабет Костова“. Снимки: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Димитър Кенаров и Георги Господинов в среднощна литературна гала

Георги Господинов и Димитър Кенаров ще участват в събитията „Hostility & Hospitality“ на Фондация „Елизабет Костова“. Снимки: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Димитър Кенаров, Георги Господинов и Анджела Родел са част от гостите на виртуална литературна гала по случай 13-ия рожден ден на Фондация „Елизабет Костова“. Именувана „Hostility & Hospitality“ (Враждебност и гостоприемност) заради литературната и политическата ситуация, в която живеем, поредицата събития ще се проведе онлайн между 19 и 21 ноември.

Гала вечерите включват срещи и разговори с няколко родни и чуждестранни автори, които създават художествена литература и журналистика еднакво добре, преводачи, чиято работа пренася литература и идеи от по-малко популярните езици на „мейнстрийм“ език и обратното, отбелязват организаторите.

Откриващото събитие е насрочено за полунощ, 20 ноември, когато публиката ще може да слуша и гледа Димитър Кенаров и британския есеист и романист от индийски произход Рана Дасгупта. Кенаров е популярен у нас като поет, преводач и журналист. Негови работи са излизали в чужди издания като „Ню Йоркър“, „Ескуайър“, „Атлантик“, „Ню Йорк Таймс“ и др.

Българските читатели познават Дасгупта предимно като романист. У нас са превеждани книгите му „Соло“ и „Токио: Отменен“, и двете издадени от „Жанет 45“. „Капитал“, документален разказ за трансформацията на Ню Делхи, му носи наградата „Ришард Капушчински“.

На 21 ноември е насрочена онлайн среща с преводачката Анджела Родел и писателя Георги Господинов от 22 ч. Програмата продължава с музикално изпълнение на джаз музиканта Петър Славов и завършва с разговор с американската поетеса Линда Грегърсън и българската авторка Надежда Радулова, половин час преди полунощ.

Събитията са с платен вход. Цените на билетите започват от $25 (41 лв.) за студенти и пенсионери. Пропуските без намаление са на цени $35, $40 за две и $45 за три събития.

В следващите дни предстои обявяването на още детайли от програмата.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах