Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дуелът Делчев срещу Каприев под въпрос

Не отговаря, сигурно е в слаба форма, твърди режисьорът

"Не съм се отказал от дуела. Ако проф. Каприев приеме, дуел ще има", твърди режисьорът Недялко Делчев. - Дуелът Делчев срещу Каприев под въпрос

"Не съм се отказал от дуела. Ако проф. Каприев приеме, дуел ще има", твърди режисьорът Недялко Делчев.

Дуел между Недялко Делчев и Георги Каприев най-вероятно няма да има. Режисьорът предизвика критика да премерят сили след унищожителна статия във в. „Култура“ за постановката му „Генерална репетиция за самоубийство“ в Театър „София“. Делчев обаче все още не е получил отговор от Каприев приема ли двубоя.

„Не съм се отказал от дуела. Ако проф. Каприев приеме, дуел ще има. Но нямам отговор от него, сигурно е в слаба форма, не тренира и не се наема да излезе срещу мен“, коментира пред „Площад Славейков“ режисьорът.

Секундантите на Недялко Делчев са от актьорския състав на спектакъла и очакват да бъдат изпратени при критика-философ. Много са желаещите да влязат в тази роля и от Пловдивския драматичен театър.

И да има, и да няма дуел, от Театър „София“ планират да организират публичен дебат за етиката на българската театрална критика. „Очевидно има проблеми между двете гилдии, затова ще се съберем, за да ги разрешим“, каза Делчев.

Междувременно сеирджии създадоха фейсбук група, наречена ДелчевVSКаприев, в която е посочена дата за дуела – 21 февруари, 12 ч., ул. „Раковска“, и приканва потребителите на социалната мрежа да предложат идеи за оръжия, както и предложения за секунданти, облекло…

Пред „Площад Славейков“ Недялко Делчев потвърди, че на тази дата и час няма да има дуел, нито каквото и да е друго.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС