Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джаз на трева с Хосе Джеймс. Безплатно

Музикален пикник зад НДК с фестивала A to Jazz

Една от звездите на съвременния джаз – Хосе Джеймс, ще представи у нас последния си албум Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday, посветен на 100-годишнината от рождението на Били Холидей. - Джаз на трева с Хосе Джеймс. Безплатно

Една от звездите на съвременния джаз – Хосе Джеймс, ще представи у нас последния си албум Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday, посветен на 100-годишнината от рождението на Били Холидей.

Джазов уикенд ще събере софиянци в Южен парк ІІ зад НДК между 3 и 5 юли. За петото издание на фестивала A to Jazz ще пристигнат някои от най-значимите представители на великата американска традиция – Рой Харгроув квинтет, Кени Гарет квинтет и Хосе Джеймс. Ще им партнират родни изпълнители. Входът е свободен, а почитателите на джаза ще се разполагат направо на тревата като на пикник.

Началото на фестивала на 3 юли ще поставят Slavena Daskalova & Jazz Orpheus с техния проект „Pop & Rock Meets Jazz” в 17 часа. След тях на сцената ще зазвучи свежа комбинация от хип-хоп бийтове и живи инструменти с родната формация DAYО. Dirty Purchase ще са следващите, а бляскавият финал на вечерта ще дойде в 21 часа с тромпетиста Рой Харгроув. Той е участвал в албумите на Бевърли Д’Aнджело, Ерика Баду, Комън и др. Рой пристига у нас със своя квинтет – Джъстин Робинсън (саксофон), Съливан Фортнър (пиано), Амеен Салеем (бас) и Куинси Филипс (барабани).

В събота – 4 юли, първи на сцената в 17 часа ще стъпи диджей дуото Sirius & Methodikal ReelFeel. Следва младата формация ZONYO & Friends, които ще вкарат латино, джаз, фънк и етно ритми. Барабанистът Христо Йоцов ще представи проекта си Jazzball. Белослава ще привлече вниманието преди появата на Кени Гарет със своя квинтет. Той ще пренесе на наша почва онова, което е научил през годините в сътрудничество с „Дюк Елингтън оркестра“, Майлс Дейвис и др. Ще му партнират Коркоран Холт (бас), Вернел Браун (пиано), Маркъс Бейлър (барабани) и Руди Бърд (перкусии).

Най-вълнуващата вечер вероятно ще е неделната. На 5 юли ще се появи една от звездите на съвременния джаз – Хосе Джеймс. Той ще представи последния си албум Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday, посветен на 100-годишнината от рождението на легендарнaта певица Били Холидей, която певецът определя като своя вдъхновителка. Преди него на сцената ще свирят Sirius & Methodikal, Funky Miracle, Bobo & TheGang и „MетаФORмоза“.

https://youtu.be/g22T53OuxIY

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90