Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джейн Фонда: В мен има повече метал, отколкото в бионична жена

Пластичната хирургия ми спечели десетилетие, казва актрисата

„Ако искате да видите нещо от старата школа, пуснете си телевизора“, казва Джейн Фонда. - Джейн Фонда: В мен има повече метал, отколкото в бионична жена

„Ако искате да видите нещо от старата школа, пуснете си телевизора“, казва Джейн Фонда.

„Обичам да помагам на по-младите жени да се страхуват по-малко от приближаването към смъртта“, заявява актрисата Джейн Фонда в интервю за „Гардиън“. „Аз съм на 77 години, но съм изпълнена с младежки дух. Имам страст, любопитна съм, винаги имам много енергия“, казва тя и поклаща ръка, окичена с тежки бижута. „Имам изкуствени тазобедрена става, коляно и палец – в мен има повече метал, отколкото в бионична жена, но аз все още мога да ходя на пилатес“, усмихва се Фонда.

„С поглед към възрастта отвън всичко изглежда толкова страшно. Но когато вече си на тези години – аз съм много в тях – никак не е страшно. Трябва зрялост, за да научиш това, но е важно да осъзнаеш какво трябва да правиш всеки ден за самия себе си. Аз медитирам. И всеки ден спя по осем часа“, разкри рецептата на красотата си актрисата.

Тя отбелязва, че вече е с две години по-възрастна от годините на баща ѝ (Хенри Фонда – бел. ред.), когато е починал. Само пет месеца преди смъртта му тя самата приела статуетката му Оскар за най-добър актьор за филма „Край златното езеро“ – тогава той вече е твърде болен.

„Катрин Хепбърн беше с три години по-млада, отколкото съм аз сега, когато направи този филм. Хората изглеждат по-стари в онези години. Иска ми се да бях достатъчно смела, за да не прибягвам до пластичната хирургия, но мисля, че тя ми спечели десетилетие“, смята Фонда.

Всъщност това е третата или четвърта ера в киното на актрисата. Тя заяви, че приключва кариерата си в началото на 90-те години след 30 години пред камерите. След това се завърна през 2005 г. за комедията „Свекървище“ с Дженифър Лопес. Сега, десет години по-късно тя отново е на екрана – в сериала на „Нетфликс“ „Грейс и Франки“, където заедно с Лили Томлин играят жени, изоставени от съпрузите си.

„Старите жени са най-бързо растящата група в обществото и въпреки това не ги виждате в центъра на сюжетите в киното. Телевизията е по-всеопрощаваща. Кинофилмите са по-скъпи и продуцентите им избират да играят на сигурно. Но ако наистина искате да видите нещо от старата школа, пуснете си телевизора“, завършва Джейн Фонда.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg