Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Следизборно

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Следизборно

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Някъде през 70-те години, след изборния успех на Никсън, ми попадна един „Нюзуик“, в който пишеше, че след като открили, че една от причините за загубата му на предишните избори била отблъскващата му усмивка, той две години репетирал да се усмихва приятно. Нашите партийни участници в изборите и техните лидери след многогодишни драматични гримаси, предвещаващи следващото зло, започнаха да се усмихват – угощават ни с щедри, победоносни усмивки, нанесени по лицата им като театрален грим. Моля, не се увличайте!

Асансьор в средата на хол?!

Сещам се и за журналистката Елена Йончева (синеоката фея, от която се възхищавах заради риска ѝ да снима сред куршуми по краищата на света). Заплашвайки с разгром противниците си, в пристъп на своеобразен хумор, тя се похвали с тригодишния си син, който казвал: „Мама работи КУЧКА срещу Сергей Станишев“. (С него споделяше не само възгледи, но и част от живота си!) Кучка?! Бях поразена.

Останало ли е някакво благоразумие на този свят? „Благоразумие“ се състои от думите „благ“ и „разум“. От световните фигури с благ разум днес може би се отличава само папа Франциск.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Наши партийни спасители, пощадете ни!

Позволете ни да опазим способността си за уважение!

Не ни атакувайте с думи, които използвате като пластмасови бижута на карнавал!

Бъдете различни без заплахи и заклеймяване, бъдете политическа класа, не политическа смет!

Изнуреният ни народ има нужда от спокойствие и скромност. Да въздъхне и да си каже: „Ще издържим!“.

П. П.: Надявам се, че детето на майката, която „работеше кучка“, расте спокойно под благия разум на човечеството, че именно благоразумието ще намери сила да съхрани объркания ни човешки род.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах