VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Следизборно

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Следизборно

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Някъде през 70-те години, след изборния успех на Никсън, ми попадна един „Нюзуик“, в който пишеше, че след като открили, че една от причините за загубата му на предишните избори била отблъскващата му усмивка, той две години репетирал да се усмихва приятно. Нашите партийни участници в изборите и техните лидери след многогодишни драматични гримаси, предвещаващи следващото зло, започнаха да се усмихват – угощават ни с щедри, победоносни усмивки, нанесени по лицата им като театрален грим. Моля, не се увличайте!

Асансьор в средата на хол?!

Сещам се и за журналистката Елена Йончева (синеоката фея, от която се възхищавах заради риска ѝ да снима сред куршуми по краищата на света). Заплашвайки с разгром противниците си, в пристъп на своеобразен хумор, тя се похвали с тригодишния си син, който казвал: „Мама работи КУЧКА срещу Сергей Станишев“. (С него споделяше не само възгледи, но и част от живота си!) Кучка?! Бях поразена.

Останало ли е някакво благоразумие на този свят? „Благоразумие“ се състои от думите „благ“ и „разум“. От световните фигури с благ разум днес може би се отличава само папа Франциск.

Америка за България

Наши партийни спасители, пощадете ни!

Позволете ни да опазим способността си за уважение!

Не ни атакувайте с думи, които използвате като пластмасови бижута на карнавал!

Бъдете различни без заплахи и заклеймяване, бъдете политическа класа, не политическа смет!

Изнуреният ни народ има нужда от спокойствие и скромност. Да въздъхне и да си каже: „Ще издържим!“.

П. П.: Надявам се, че детето на майката, която „работеше кучка“, расте спокойно под благия разум на човечеството, че именно благоразумието ще намери сила да съхрани объркания ни човешки род.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg