Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Малкович ще разговаря с български журналисти

Все още има около десетина билета по 400 лв. за трите представления

Джон Малкович пристига в София след интензивен 4-дневен маратон на „В самотата на памуковите полета“ в Атина. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джон Малкович ще разговаря с български журналисти

Джон Малкович пристига в София след интензивен 4-дневен маратон на „В самотата на памуковите полета“ в Атина. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джон Малкович ще бъде у нас още на 14 февруари, когато е насрочена срещата му с българските журналисти. Американският актьор ще участва в пресконференцията на екипа на спектакъла „В самотата на памуковите полета“ в Народния театър, два дни след последното представление на спектакъла в Атина. С медиите у нас ще се срещне и Ингеборга Дапкунайте, която партнира на Малкович в спектакъла от Тимофей Кулябин.

„В самотата на памуковите полета“ ще се играе в София в три поредни вечери – 16, 17 и 18 февруари в Голямата зала на Народния театър. За трите представления все още могат да се намерят около десетина билета общо от най-високата ценова категория от 400 лв.

Пиесата е на Бернар-Мари Колтес, издадена през 1987 г. Написана в стила на философските диалози от XVIII век, в нея се срещат двама непознати – Дилъра и Клиента. Започва игра на купуване и предлагане, в която излизат наяве всички скрити тъмни кътчета на човешкото съзнание и подсъзнание. Човешките отношения са представени като сделка, сблъсък на желание и отвращение, дуалистичен двубой, след който остава само мрак и самота.

„Ние правим шоу за една тъмна похот, наказуема и призната като престъпление във всяко общество според закона. На сцената има двама актьори, но по същество един човек. Всичко се случва в подсъзнанието му“, казва режисьорът пред медиите преди представлението си в Атина.

Вижте още: ДЖОН МАЛКОВИЧ В ПИЕСА ЗА ДИЛЪРА И КЛИЕНТА В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Няколко месеца по-късно Малкович ще се завърне на Балканите, но чак през лятото – актьорът ще играе на сцената на Националния театър в Тимишоара, Румъния. Пред румънците той ще представи „The Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer“ (Адова комедия: Признанията на един сериен убиец), музикална пиеса, написана специално за Малкович, двама сопрани, бароков оркестър и диригент. Гастролът на Малкович в Тимишоара е насрочен за 23 юни, става ясно от сайта на местното радио, но билетите за представлението все още не са пуснати в продажба.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg