Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Емилия Кларк: Всички си отдъхнаха, че „Троновете“ най-сетне свършиха

Но за нея било голямо ласкателство недоволството на зрителите от края на Денерис

За ролята си на Денерис Емилия Кларк получи номинация за „Еми“ за най-добра актриса, но отличието отиде при Джоди Комър от „Убивайки Ийв“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Емилия Кларк: Всички си отдъхнаха, че „Троновете“ най-сетне свършиха

За ролята си на Денерис Емилия Кларк получи номинация за „Еми“ за най-добра актриса, но отличието отиде при Джоди Комър от „Убивайки Ийв“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актрисата Емилия Кларк, позната на телевизионните зрители като Денерис Таргариен от „Игра на тронове“, коментира противоречивите реакции на феновете след последния епизод на сериала. Но приема недоволството им с голяма радост, защото краят на нейната героиня не им е бил безразличен.  

Знаете ли какво? Беше изключително ласкателство, защото на хората им пукаше толкова много, че вдигнаха огромен шум за това как са смятали, че е трябвало да се развие любимият им персонаж. Това е огромно ласкателство и просто показва колко много хората са обикнали сериала“, коментира Кларк пред „Варайъти“ по време на церемонията на наградите „Еми“.

Актрисата споделя и своето разочарование, че след финала на „Троновете“ не са ѝ позволили да отнесе вкъщи русата перука на Денерис.

Тя говори и за реакциите на актьорския състав след края на сериала:

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Имахме достатъчно време, откакто приключиха снимките, откакто бе премиерата на сериала и т.н. Преминаваш през много фази. Ето ни тук сега, имаш чувството, че всеки е имал време да се поуспокои малко“.

Въпреки че шоуто събра общо 32 номинации за „Еми“ и спечели дузина от тях, включително и за най-добър драматичен сериал (за четвърти път), Кларк категорично отрече да се обмисля продължение на „Игра на тронове“. Причината е, че актьорите най-накрая са се събрали обратно със семействата си.

Наистина не мисля, че на света има актьорски състав, който би се върнал за още няколко сезона – коментира тя. – Вложихме сърца, души, кръв, пот, сълзи, мускули, мозъци, енергия, всичко в този сериал и семействата на всички казват: „Слава богу, че приключи! Сега може да се съберем“.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3