Софийски международен панаир на книгата

Емилия Кларк: Всички си отдъхнаха, че „Троновете“ най-сетне свършиха

Но за нея било голямо ласкателство недоволството на зрителите от края на Денерис

За ролята си на Денерис Емилия Кларк получи номинация за „Еми“ за най-добра актриса, но отличието отиде при Джоди Комър от „Убивайки Ийв“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Емилия Кларк: Всички си отдъхнаха, че „Троновете“ най-сетне свършиха

За ролята си на Денерис Емилия Кларк получи номинация за „Еми“ за най-добра актриса, но отличието отиде при Джоди Комър от „Убивайки Ийв“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актрисата Емилия Кларк, позната на телевизионните зрители като Денерис Таргариен от „Игра на тронове“, коментира противоречивите реакции на феновете след последния епизод на сериала. Но приема недоволството им с голяма радост, защото краят на нейната героиня не им е бил безразличен.  

Знаете ли какво? Беше изключително ласкателство, защото на хората им пукаше толкова много, че вдигнаха огромен шум за това как са смятали, че е трябвало да се развие любимият им персонаж. Това е огромно ласкателство и просто показва колко много хората са обикнали сериала“, коментира Кларк пред „Варайъти“ по време на церемонията на наградите „Еми“.

Актрисата споделя и своето разочарование, че след финала на „Троновете“ не са ѝ позволили да отнесе вкъщи русата перука на Денерис.

Тя говори и за реакциите на актьорския състав след края на сериала:

Beth Hart

Имахме достатъчно време, откакто приключиха снимките, откакто бе премиерата на сериала и т.н. Преминаваш през много фази. Ето ни тук сега, имаш чувството, че всеки е имал време да се поуспокои малко“.

Въпреки че шоуто събра общо 32 номинации за „Еми“ и спечели дузина от тях, включително и за най-добър драматичен сериал (за четвърти път), Кларк категорично отрече да се обмисля продължение на „Игра на тронове“. Причината е, че актьорите най-накрая са се събрали обратно със семействата си.

Наистина не мисля, че на света има актьорски състав, който би се върнал за още няколко сезона – коментира тя. – Вложихме сърца, души, кръв, пот, сълзи, мускули, мозъци, енергия, всичко в този сериал и семействата на всички казват: „Слава богу, че приключи! Сега може да се съберем“.

КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР НА ТЕАТЪР ЛА СКАЛА – МИЛАНО (CAMERISTI DELLA SCALA)