VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Гърдев със спектакъл по „Чамкория“, с Бахаров

Блажени дни за писателя Милен Русков

През май излезе новият роман на Милен Русков, през ноември ще тръгне филмът по книгата му „Възвишение“, а преди Нова година „Чамкория“ ще има премиера в театъра. Снимка: Емил Георгиев - Гърдев със спектакъл по „Чамкория“, с Бахаров

През май излезе новият роман на Милен Русков, през ноември ще тръгне филмът по книгата му „Възвишение“, а преди Нова година „Чамкория“ ще има премиера в театъра. Снимка: Емил Георгиев

Бурният читателски спор около съкращаването на „Чамкория“ от своя автор Милен Русков може да се разгори с нова сила – защото романът не само ще бъде свит в един том, а и ще има още по-къса компресирана версия. Книгата ще се появи и като пиеса. Кой обаче е автор на адаптацията, тепърва ще разберем.

Реализацията на спектакъла по романа вече е в ход. Новината съобщи в телеграфен стил Захари Бахаров в профила си във Фейсбук, по-късно бе потвърдена от директора на Театър „199“ Анна Монова.

„Гърдев/Русков/Бахаров е положението“, пише актьорът.

От статуса разбираме, че спектакълът ще се появи на сцена по Коледа. И – предполагаме – Бахаров ще излезе пред публиката в образа на Славето, за да ни пренесе в България през 20-те години и атентата в църквата „Свети Крал“ (днес „Света Неделя“).

2017-а се превръща в Годината на Милен Русков. През оставащите месеци до края на 2017-а името му ще е непрекъснато ако не в новините, където културата е в невъзможност да измести политиката, то в разговорите между зрителите – защото и писателската му слава тръгна от уста на уста. През май излезе новият му роман, през ноември ще тръгне филмът по книгата му „Възвишение“, а преди Нова година „Чамкория“ ще има премиера в театъра. Междувременно спектакълът на Иван Добчев по „Възвишение“ продължава да се играе в Пловдивския театър. Блажени дни за един голям писател.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС