VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Гърдев със спектакъл по „Чамкория“, с Бахаров

Блажени дни за писателя Милен Русков

През май излезе новият роман на Милен Русков, през ноември ще тръгне филмът по книгата му „Възвишение“, а преди Нова година „Чамкория“ ще има премиера в театъра. Снимка: Емил Георгиев - Гърдев със спектакъл по „Чамкория“, с Бахаров

През май излезе новият роман на Милен Русков, през ноември ще тръгне филмът по книгата му „Възвишение“, а преди Нова година „Чамкория“ ще има премиера в театъра. Снимка: Емил Георгиев

Бурният читателски спор около съкращаването на „Чамкория“ от своя автор Милен Русков може да се разгори с нова сила – защото романът не само ще бъде свит в един том, а и ще има още по-къса компресирана версия. Книгата ще се появи и като пиеса. Кой обаче е автор на адаптацията, тепърва ще разберем.

Реализацията на спектакъла по романа вече е в ход. Новината съобщи в телеграфен стил Захари Бахаров в профила си във Фейсбук, по-късно бе потвърдена от директора на Театър „199“ Анна Монова.

„Гърдев/Русков/Бахаров е положението“, пише актьорът.

От статуса разбираме, че спектакълът ще се появи на сцена по Коледа. И – предполагаме – Бахаров ще излезе пред публиката в образа на Славето, за да ни пренесе в България през 20-те години и атентата в църквата „Свети Крал“ (днес „Света Неделя“).

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

2017-а се превръща в Годината на Милен Русков. През оставащите месеци до края на 2017-а името му ще е непрекъснато ако не в новините, където културата е в невъзможност да измести политиката, то в разговорите между зрителите – защото и писателската му слава тръгна от уста на уста. През май излезе новият му роман, през ноември ще тръгне филмът по книгата му „Възвишение“, а преди Нова година „Чамкория“ ще има премиера в театъра. Междувременно спектакълът на Иван Добчев по „Възвишение“ продължава да се играе в Пловдивския театър. Блажени дни за един голям писател.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg