Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Георги Господинов ще води Лаборатория за писане на пиеси

Седем драматурзи избрани за последната фаза на Конкурса за нова пиеса към НБУ

Писателят Георги Господинов. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков - Георги Господинов ще води Лаборатория за писане на пиеси

Писателят Георги Господинов. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков

Георги Господинов ще води „Лаборатория за писане на пиеси 2021“. В нея ще се включат седем автори, допуснати за участие в петото юбилейно издание на Конкурс за нова пиеса на Нов български университет. Темата е „Свободата“. Лабораторията ще се проведе между 22 и 26 февруари тази година.

Това е втората фаза на конкурса на НБУ. В първата му част са били прегледани 62 пиеси, от които академичното жури с председател проф. Виолета Дечева и членове проф. Михаил Неделчев, проф. Пламен Дойнов, проф. д-р Светла Христова, доц. Снежина Петрова, гл. ас. д-р Владимир Маринов и гл. ас. д-р Георги Гочев е подбрало седем.

Победителят в петото издание на Конкурс за нова пиеса ще бъде обявен на 1 март. Той ще получи парична награда, възможност да постави текста си на столична театрална сцена, както и реализация на произведението от Радиотеатъра на БНР.

Номинираните за участие в Лабораторията за писане на пиеси 2021 са:

Мартина Новакова и Мигел Валентин – „Урок по самота“

Митко Бояджийски – „С човешко лице“

Деница Пенчева – „Богоявление“

Кристина Беломорска – „EXSODUS: Отвътре-навън“

Владо Трифонов – „Нещастен син на некадърно време“

Мая Кисьова – „Моят театър. Един урок на Сара Бернар“

Калина Терзийска – „Ейяфятлайокутл“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg